SKAT- og Politiaktion mod luksusbiler

I løbet af fire timer stoppede Nordjyllands Politi og SKAT 25 biler af mærker som Ferrari, Porsche, Jaguar, Audi og Mercedes nær Støvring. Der skal nu følges op på otte af de undersøgte forhold.

Målet for aktionen var luksusbiler, der er ejet af danske virksomheder, men som bruges privat af ejeren eller en medarbejder. Kontrollen har givet anledning til at følge op på otte af de 25 undersøgte forhold.

Hvis bilerne bliver brugt privat af ejeren eller en medarbejder skal den beskattes og det er langt fra alle med luksusbiler der følger reglerne. Det har SKAT set ved lignende aktioner. 

- I en af sagerne ser det ud til, at en virksomhedsejer i otte år har glemt at selvangive værdien af at have en Mercedes stillet til rådighed til privat benyttelse, siger Jan Axelsen, der er afdelingsleder ved SKAT Nordjylland.

- Vi skal også have fulgt op på en sag, hvor en Audi Q7 var indregistreret som en camper. Det betyder, at der kun er betalt 60 procents registreringsafgift i stedet for 180 procent. Vi kunne ikke finde det mini-køkken, der blandt andet skal være installeret i bilen, for at den kan indregistreres som en camper, fortæller Jan Axelsen.

SKAT Nordjylland forventer, at fredagens aktion samlede resultat vil give ændringer på mellem en halv og en hel million kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland