Skilte mod Mellemøsten vækker forargelse

I Thisted-området er flere skilte, der viser til Syrien og Irak blevet hængt op og siden fjernet igen.

Irak 5317 kilometer og Syrien 4426 kilometer.

Sådan lyder to skilte, der fredag var blevet sat op ved flere indfaldsveje nær Thisted hvor skiltene normalt viser mod Thisted by, Koldby, Sennels og andre byer i Thy-området.

Hvem der har sat skiltene op, er uvist, men det er helt sikkert, at de har skabt debat.

LimfjordUpdate var fredag de første til at fortælle om skiltene, der øjensynligt har til hensigt at vise asylansøgere i teltlejren ved Thisted, vejen til deres hjemland, og på deres Facebook-side har borgere i massevis diskuteret "kampagnen".

Langt de fleste kommentarer kalder skiltene racistiske, pinlige, usmagelige og meget andet. Gitte Søe-Larsen, der er en af debattørerne skriver for eksempel:

Jeg vil da ikke have at der under mine officielle skilte her skal hænge skilte der er lavet for at provokere mennesker der er flygtet fra deres hjemland og hertil. Var de ment som for at få vores asylsøgere til at føles sig mere velkommen (ligesom i amerikanske militærlejre) så var det noget andet men det her er klamt.

En anden af de mange debattører er Ib Poulsen, der er viceborgmester i Thisted Kommune. Han skriver på Facebooksiden:

Fint tiltag, til at skabe en debat.

Havde regeringen lyttet til DF, havde der nu været 4,4 mia mere til at hjælpe i nærområderne. I stedet for at få dem hertil. 

40% af Syrien er nu befriet fra ISIL , det har fået EL til at foreslå genopbygning af de dele af Syrien, god ide, men skal syrerne så ikke derned og være med til at genopbygge, istedet for at have retskrav på bolig i dk og nu osse job i tilskud, forud for danskere?

 
 
Foto: Skærmbillede fra LimfjordUpdate på Facebook

Viceborgmesterens kommentar til de uautoriserede vejskilte vækker på Facebook-siden en debat i debatten, og Morten K. Bech Olsen skriver blandt andet:

Jeg tror ikke du er klar over hvor mange millioner flygtninge der er i nærområderne allerede. Hvorfor skal nabolandene tage et større ansvar end den vestlige verden? Når man kan trække en lige linje fra isis og tilbage til Irak krigen - som den vestlige verden er ansvarlig for?

Lørdag morgen var de debatskabende - og i øvrigt ulovlige skilte - dog fjernet igen. To lokale kvinder tog, da ingen andre gjorde, initiativ til at fjerne skiltene.

De to kvinder, Stine Holm og Signe Marquard Rønn, reagerede på de kommentarer, der blandt andet kaldte skilteopsætningen for "god værkstedshumor", og tog ud for at fjerne dem fredag aften.

– Jeg læste alle kommentarerne og alle synes åbenbart det sjovt og god humor – hvilket jeg ikke kunne se. I min verden er det så usmageligt, nedværdigende, ydmygende og så racistisk som noget kan være, siger Signe Marquard Rønn til LimfjordUpdate

 
 
Foto: Privatfoto via LimfjordUpdate

 


Seneste nyt

fra Nordjylland