Solfanger kan give bagslag

Verdens største solfangeranlæg kan ende med stor efterregning til forbrugerne.

Prisen er næsten 101 millioner kroner, hvoraf de 16,8 millioner gives som tilskud fra EU. HMN Naturgas, advarer mod at bygge det store solfangeranlæg vest for Dronninglund.

- Jeg har noteret mig, at det er en ganske lille fortjeneste for forbrugerne, og samtidig er det en meget stor investering, siger Peter Vadstrup Jense, der er viceadmistrerende direktør i HMN Narturgas, til TV2/Nord.

- Hvis jeg var forbruger, ville jeg bede om at få lavet nogle følsomhedsberegninger, så man kunne se, hvad der sker, hvis budgettet skrider, fortsætter han.

Solfangeranlægget skal producere varme til cirka 1200 forbrugere under Dronninglund Fjernvarmeværk, og de vil hver opnå en årlig besparelse på varmeregningen på 300 kroner, hvis det går efter planen. Det kræver dog, at skatteminister, Troels Lund Poulsen, ændrer de nuværende afgiftsregler. Gør han ikke det, betyder det et årligt underskud på cirka 1,3 millioner kroner.

Brønderslev kommunes økonomiudvalg er indstillet på at give en kommunegaranti for de 86,67 millioner kroner, som Dronninglund Fjernvarmeværk selv skal låne til solfangeranlægget.

Brønderslev Kommune holder borgermøde i aften om planerne. Det er på det gamle rådhus i Dronninglund kl. 19.00.


Seneste nyt

fra Nordjylland