Speedwaytalenter mødte mesteren

En af speedwaysportens store ikoner, Hans Nielsen, besøgte 42 børn på speedwaysommerlejr i Brovst.

Mens nogle tager på spejderlejr og andre på ridelejr, så er der også dem, der bruger en uge af deres sommerferie på at køre speedway.

I uge 30 er Brovst Speedway Club vært for en sommerlejr, hvor 42 unge kørere fra hele landet mødes til en tætpakket uge med daglige træninger og et afsluttende løb.

En af dem, der er med på lejren, er 10-årige Tobias Pedersen fra Bramming ved Esbjerg. Han er af sted med far, mor og lillesøster Mia på syv år. Sidstnævnte er ikke den store speedwayfan.

- Det er en lille smule kedeligt. Jeg gider det ikke rigtig, så jeg i campingvognen, fortæller Mia.

Men resten af familien går altså op i sporten, og derfor var det også helt særligt, da speedwayikonet, den tidligere mangedobbelte verdensmester Hans Nielsen, tirsdag kiggede forbi for at overvære træningen og fortælle de unge kørere om sine mange år i sporten.

- Det er fedt. Jeg har godt hørt om han, og det er rigtig stort at møde han, siger Tobias Pedersen.

På Bratskov Hovedgård ved Brovst er indrettet et særligt museum med billeder, pokaler, tøj og en af Hans Nielsens gamle speedwaycykler. Her fik speedwaybørn og forældre også en rundvisning med fortællinger fra Hans Nielsen selv.

- Det er jo længe siden, jeg kørte, men måske har de alligevel hørt om mig. Jeg vandt jo nogle titler, og har været en del i medierne, siger Hans Nielsen.

Han håber, at han med sin tilstedeværelse kan være med til at inspirere de unge.

- Det skal jo starte et sted, og jo flere vi kan få til at begynde i sporten, jo bedre chancer har vi også for at få en masse talenter igennem og forhåbentlig fortsætte traditionen med, at dansk speedway er blandt verdens bedste, siger Hans Nielsen, som i øvrigt afslører, at hans store idol og inspiration var Ole Olsen.

Måske har speedwayikonet inspireret i hvert fald en af de unge kørere til at gå efter pokaler og titlen som verdensmester.

- Ja, selvfølgelig! Hvem vil ikke gerne det, siger Tobias Pedersen.


Seneste nyt

fra Nordjylland