Spritbilist tæt på at miste sin bil

Foto: Per Frank Paulsen

En ny lov trådte i kraft i nat, hvilket var tæt på at koste en kvindelig bilist sin bil.

En 41-årig kvinde fra Hjørring-området var i nat få promiller fra at blive den første til at mærke de nye, skærpede regler for spirituskørsel. Hun blev stoppet i nærheden af Brønderslev kort efter midnat klokken 00:20.

Her fra den 1. juli træder en ny regel nemlig i kraft, som betyder, at man kan miste sin bil, hvis man bliver målt til en promille på over 2.0 Den kvindelige bilist fra Hjørring-området blæste i første omgang alkometeret op på over 2 i promille, men ved anden udåndingsprøve var den faldet til 1.97. Heldigt nok for kvinden.

Havde den kvindelige bilist nemlig haft en promille på over 2.0, så betyder de nye regler, som var trådt i kraft bare 20 minutter tidligere, at hendes bil skulle have været konfiskeret. Desuden havde det givet 20 dages betinget fængsel og en bøde svarende til en månedsløn.

Hvis politiet tager bilen efter spirituskørsel, så bliver bilen beslaglagt, hvorefter den bliver solgt eller skrottet. Pengene går til statskassen.

Tidligere var det kun muligt for poltiet at inddrage bilen, hvis en bilist med sprit i blodet havde kørt med en promille på over 1,21 to gange inden for tre år.

Flere nyheder fra TV2 Nord