Spritfabrikken vurderes

En restaureringsarkitekt og en arkitekturhistoriker er i øjeblikket ved at gennemgå spritfabrikken, for at finde ud af hvad der skal bevares.

Spritfabrikken blev overtaget af A. Enggaard A/S i marts og planen er at omdanne stedet til en kulturhøjborg.

Men for at sikre at kulturarven ikke går tabt, har Enggaard hyret de to arkitekter til at gennemgå hele bygningen. De skal komme med deres vurdering af, hvad der skal bevares og hvad der godt må blive bygget om.

- Det er jo en fantastisk bygning. Det er meget unikt, for der er ikke så mange steder i Danmark, hvor vi har noget, der er så velbevaret, siger Dorte Bendtsen, der er restaureringsarkitekt.

Hun arbejder sammen med Vera Noldus, der er arkitekturhistoriker og især holder øje med at de immaterielle værdier i bygningerne, altså bygningernes identitet ikke går tabt.

- Det er jo en stor fabrik, og der er mange mennesker, der har arbejdet her, så det betyder meget for byens historie og identitet og det er vigtigt at tage det med, når vi udvikler stedet, forklarer hun.

Martin Nielsen fra Martin Nielsen Holding ApS står for det nye kulturprojekt, og han er glad for eksperternes råd.

- Det er spændende at høre om, jeg har jo ikke en fast ide om hvordan det hele skal være, så jeg suger til mig og får nye ideer ud af det, siger han.

De to eksperter vil fremlægge deres rapport i starten af juni.


Seneste nyt

fra Nordjylland