Stærekasser ved Aabybro smadret igen

Dagen efter de to nyligt opstillede stærekasser på Aalborgvej ved Aabybro er blevet repareret efter hærværk, er de igen smadret.

De to nye stærekasser opsat på Aalborvej tæt ved Aabybro har haft en meget hård opstart. 

Allerede før de overhovedet nåede at blive taget i brug, blev de for to uger siden udsat for hærværk.

I løbet af onsdagen er stærekasserne så blevet repareret og gjort klar, men nu kan TV2 Nord oplyse, at stærekasserne natten til torsdag omkring klokken 5 igen er blevet udsat for hærværk.

- Vi ryster på hovedet af situationen og er rigtig frustrerede, men vi er allerede i gang med at få stærekasserne repareret igen, siger Marianne Steffensen, afdelingsleder hos Trafiksikkerhed hos Vejdirektoratet, der ansvarlig for stærekasserne. 

Hun forklarer, at Vejdirektoratet har tænkt sig at blive ved med at reparere stærekasserne, uanset hvor mange gange de bliver ødelagt.

- De har også erfaringer med stærekasser i Norge og Sverige, og det værste, man kan gøre, er at give op. Forhåbentlig er vi mere stædige, end dem der laver hærværk. Den her kamp skal vindes, siger Marianne Steffensen.

Afdelingslederen oplyser, at man allerede har iværksat tiltag for at kommet hærværket til livs og afslører, at det måske involverer skjulte kameraer. 

 
 
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Stærekasser smadret gentagnende gange

Hærværket er blevet anmeldt til politiet, der nu er i gang med at efterforske sagen. 

- Vi har været derude torsdag og kan konstatere, at glasset er forsøgt knust på linserne. Vi har på nuværende tidspunkt ingen spor eller mistænkte, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi Poul Fastergaard. 

Der er i alt blevet opsat 20 stærekasser på landsplan, og flere andre er også blevet udsat på hærværk. Senest blev stærekasserne på Grenåvej i Risskov nær Aarhus smadret - for anden gang - natten til tirsdag. 

Første gang, stærekasserne ved Aabybro blev udsat for hærværk, oplyste Nordjyllands Politi ligeledes, at man ingen mistænkte havde i sagen. 

Vejdirektoratet har allerede sat et firma på sagen for at reparere stærekasserne og håber på, at de er klar igen i løbet af torsdagen.

To gange indenfor 11 dage er stærekasserne ved Aabybro blevet smadret, men Vejdirektoratet lader sig ikke slå ud.

Seneste nyt

fra Nordjylland