Statsligt ansatte får 15.000 kroner, hvis IKKE de rejser med til Nordjylland

Hvis ikke de statsligt ansatte følger med, når deres arbejdsplads flytter fra København og ud i Danmark, får hver person 15.000 kroner i støtte til at finde nyt arbejde.

Når de cirka 4000 statslige arbejdspladser flytter fra København og ud i Danmark - blandt andet til Nordjylland - er der mange af de nuværende ansatte, der ikke flytter med. Det kan være af praktiske eller familiære årsager, eller fordi man ikke har lyst til at flytte fra sit hjem. Årsagerne kan være mange, men uagtet den, vil staten give de medarbejdere, der ikke følger med, et tilskud til at komme i nyt arbejde.

Det drejer sig mere konkret om et såkaldt outplacementforløb hvor hver medarbejder får 15.000 kroner, de kan bruge til at rådgivning, kompetenceafklaring, hjælp til at skrive jobansøgninger med videre.

- Regeringen lægger stor vægt på, at både arbejdspladser og medarbejdere kommer godt igennem de forandringer, de står over for. Det er naturligt, at en så omfattende flytning af arbejdspladser giver anledning til forskellige overvejelser og spørgsmål, der skal afklares. Jeg er derfor tilfreds med, at der nu er skabt klarhed over en række af de spørgsmål, som medarbejderne, der skal flytte med deres arbejdsplads, har haft. Samtidig har vi for de medarbejdere, der ikke finder, at det er muligt for dem at flytte med deres arbejdsplads, øremærket et beløb til at hjælpe dem videre til anden beskæftigelse på arbejdsmarkedet, udtaler finansminister Claus Hjort Frederiksen i en pressemeddelelse fredag.

Beløbet på 15.000 kroner er fundet ved at studere hidtidig praksis og er finansieret i en pulje på 400 millioner kroner i finansloven for 2016.

For de ansatte der vælger at flytte med deres arbejdsplads væk fra København yder staten flyttegodtgørelse og garanterer samtidig at man, selvom man måtte skifte funktion, ikke går ned i løn.

Fakta: Kriterier for at opnå ret til 15.000 kr. til outplacementforløb

  • Medarbejderens arbejdsplads flytter som led i regeringens udspil ’Bedre balance’
     
  • Flytningen udgør en væsentlig stillingsændring for medarbejderen
     
  • Opsigelsesvarsel skal være afgivet som følge heraf, fordi medarbejderen ikke ønsker af flytte med arbejdspladsen
     
  • Outplacementforløb kan tidligst gives til den enkelte medarbejder 6 måneder før, flytningen af den pågældende medarbejder skulle være gennemført, og mens den pågældende stadig er ansat.
Kilde: Finansministeriet

 


Seneste nyt

fra Nordjylland