Stor mangel på værtsfamiler

 Stor mangel på værtsfamiler

I dag ankom det første hold af tyske feriebørn til Aalborg. Og faktisk vil endnu flere gerne på ferie i Danmark, men det kan de ikke, da der ikke er nok værtsfamilier.

Det var en flok forventningsfulde og spændte værtsfamilier, der i dag tog i mod det første hold af tyske feriebørn. Børnene skal de næste to uger holde ferie i Danmark.

En af dem var Ove og Anne-Mette Plounhøj.
- Nu har vi hentet to i dag, så henter vi en mere i morgen, og så har vi tre drenge i 14 dage. Og når de så tager hjem, så henter vi to piger, som også var her sidste år.

Sonja Melgaard er formand for Sydslesvigske Børns Ferierejser i Aalborg og Himmerland. Hun mener, at det for værtsfamilierne ikke gælder om at fare land og rige rundt men at slappe af og hygge sig med børnene.

- Børnene skal have en almindelig hverdag fra morgen til aften, hvis man i familien engang i mellem er vant til at tage i Faarup Sommerland så kan man sagtens gøre det. Men for guds skyld lad vær med at sidde med rejseguiden og planlæg udflugter til Århus og så til Skagen. Det giver nok nogle trætte feriebørn, men det giver også en fald tegnebog, mener Sonja Melgaard.

Netop nu mangler 100 tyske feriebørn en dansk værtsfamilie, og kunne du tænke dig at huse et af de tyske feriebørn, kan du tage kontakt til foreningen Sydslesvigske Børns Ferierejser.


Seneste nyt

fra Nordjylland