Stor nordjysk sportsdag i vente

"Slaget om Nordjylland", en desperat kamp for oprykning til Superligaen og DM-bronzemedaljer på is. Der er meget på spil denne søndag for de nordjyske sportsmandskaber.

"Slaget om Nordjylland" 

Det er en efterhånden slidt kliché, og det kan meget vel også være sidste gang, den kommer i brug i lang tid. "Slaget om Nordjylland" eller Hobro mod AaB.

Hobro ligger isoleret på sidstepladsen i ALKA Superligaen, og hjemme på DS Arena kommer de på en svær opgave, når AaB i dag kommer på besøg. De seneste tre indbyrdes opgør er endt med sejre til AaB. Senest i november, hvor det blev til et ydmygende nederlag på 6-0 til Hobro.

Skal Hobro og klichéen om det nordjyske brag overleve, så skal holdet til at hive nogle sejre i land. Inden dagens kamp mod AaB har man 14 point op til overlevelse. Omvendt kan AaB spille sig et skridt tættere på medaljer, hvis de endnu en gang kan tage de tre point med hjem til Aalborg.

Kampen bliver fløjtet i gang kl.13 i Hobro, og kl.19.30 kan du se et sammendrag fra kampen i TV2/Nord.

Glipper Vendsyssels opryknig til Superligaen?

Inden vinterpausen lå Vendsyssel lunt i svinget i kampen om de tre oprykningspladser til Superligaen, men forårssæsonen har været hård ved den nordjyske oprykningskandidat. I de fem først kampe er det endnu ikke blevet til en sejr, og derfor er holdet dumpet ned fra en andenplads til en femteplads.

I dag skal den dårlige stime vendes, og det skal den mod FC Fredericia, der plejer at ligge godt til Vendsyssel. De seneste to indbrydes opgør er endt med en nordjysk sejr, og sådan én skal der til i dag, hvis Vendsyssel igen skal hægte sig på i oprykningskampen.

Kampen starter kl.13.45 i Hjørring.

Skal White Hawks have bronzemedaljer?   

Frederikshavn White Hawks har ryggen mod muren, når de i dag skal til Vojens i den anden kamp i serien, der skal afgøre, hvem der skal løbe med DM-bronzemedaljerne. Fredag tabte nordjyderne første kamp hjemme i Scanel Hockey Arena, og derfor skal man vinde i Vojens, hvis medaljerne skal ende i Nordjylland.

SønderjyskE har været skræmmende gode hjemme i Vojens, og de forsvarende danske mestrer kan gøre det mere end almindelig svært for White Hawks med en sejr i dag. Det store spørgsmål er, om der stadig er energi, gejst og offervilje i White Hawks, for det skal der til, hvis de skal have en sejr med hjem fra Sønderjylland.

Den første puck bliver smidt kl.15 i Vojens.


Seneste nyt

fra Nordjylland