Succes med aktivering

I Mariagerfjord Kommune har man haft succes med at flytte aktivering ud i private virksomheder. Interessen har været stor, men nu er det bare tilbage at se, om kemien passer.

I Jyske Banks afdeling i Hobro kan der snart sidde en arbejdsløs med interesse for bankverdenen. Banken er blandt de arbejdspladser i Mariagerfjord Kommune, som har vist interesse for at få en ledig i virksomhedspraktik.

-Hvis vi får puttet noget faglighed på sådan en person, jamen så er der måske også chance for, at vi kan høste noget kompetence i den anden ende, siger afdelingsdirektør, Morten Grotrian, til TV2/Nord.

Nye regler betyder, at det økonomisk bedre kan betale sig for kommunerne at sende den ledige i privat virksomhedsaktivering - i stedet for et kommunalt aktiveringsforløb. Og erhvervslivet er med på ideen. På blot to uger er der lykkedes Mariagerfjord Kommune at finde 364 mulige aktiveringspladser i private virksomheder.

-Jeg er vildt imponeret - både af den indsats, som vores medarbejdere har gjort, men også at virksomhederne har været så positive. Vi havde faktisk ikke regnet med, at midt i sådan en finanskrise, at der var så mange, der siger, at det vil vi de godt gå med ind i, siger arbejdsmarkedschef i Mariagerfjord Kommune, Michael Tidemand, til TV2/Nord.

Men det er alt lige fra landbrug, tagdækning og servicevirksomheder, som har vist interesse for at få en ledig. Typisk i virksomhedspraktik på mellem fire og 13 uger. Den løsning koster ikke virksomheden andet, end den tid det tager, at lære vedkommende op.


Seneste nyt

fra Nordjylland