Suspekt om Nibe: Folk her er patriotiske

00:59

Rapgruppen Suspekt spillede onsdag eftermiddag på Nibe Festival for 11. gang.

De har været et af landets helt store live-oplevelser gennem efterhånden en del år. Drengene fra Suspekt har lavet fester ved et utal af koncerter med hits som "Kinky Fætter", "Søndagsbarn" og "Proletatar. 

Onsdag eftermiddag indtog de scenen på Nibe Festival, hvor de var klar til at sparke deres egen festivalsæson i gang. 

- I år er det vores første festivaljob, så nu skal den bare ha'. Og i år får vi lov til at spille i solskinsvejr på Nibe for første gang nogensinde, så det glæder vi os til, fortalte Andreas Duelund, der også går under kunstnernavnet Bai-D. 

- Det er fedt at få lov til at starte en fest i stedet for at slutte den af, fortæller Rune Rask med henvisning til, at de oftest bliver sat på programmet om natten, mens de i år skulle på scenen klokken 16.45. 

Det var 11. gang, de tre herrer spillede op i Skalskoven. Og der er noget ganske særligt at være på festival i Nordjylland. 

- Det er altid fedt. Folk her er helt patriotiske omkring festivalen, og det har vi fået ind i os. Når vi har spillet her så mange gange, så har vi fået den energi. Folk her er jo ikke på Roskilde - de er på fucking Nibe, den lille fede, fortæller Emil Simonsen, bedre kendt som Orgi-E. 

I vidoen over artiklen kan du se Suspekt-drengenes guide til, hvordan man bedst klarer sig i gennem en festival. De kommer blandt andet ind på, hvad man bør have med i tasken, og hvor det er særligt vigtigt at vaske sig. 

Flere nyheder fra TV2 Nord