Syge borgere samles på ny hjemmeside

Sygtvalg.dk retter skarp kritik mod Aalborg Kommunes sagsbehandling af syge borgere.

Mens politikerne fører valgkamp, fører en gruppe syge borgere en helt anden kamp. På sygtvalg.dk fortæller borgere næsten dagligt om deres dårlige oplevelser med sagsbehandlingen ved Aalborg Kommune. Håbet er, at de med deres føljeton kan gøre opmærksom på store problemer i kommunen.

I 15 år har Michael Sørensen haft en sygesag ved først Hals- og siden Aalborg Kommune.

- Jeg synes, det er grotesk, at det kan lade sig gøre, og at det kan finde sted. Det er ikke sjovt at være i det her, siger Michael Sørensen.

I løbet af sit sygdomsforløb har Michael Sørensen blandt andet oplevet, at Aalborg Kommune har ignoreret en lægeerklæring fra en af landets førende specialister i den sjældne gigtsygdom Sjögrens syndrom. En erklæring, som kommunen selv bad om.

- Nu kan man så sige, at jeg er kommet så langt i det nu, at mit liv, min økonomi - alt er mere eller mindre ødelagt. Der kan ikke ødelægges mere, så kan jeg være med til at få skabt den fokus, der gør, at andre mennesker ikke ryger i samme situation, så vil jeg gerne det, siger Michael Sørensen.

Sammen med flere andre har Michael Sørensen fortalt om sin sag på den nyoprettede hjemmeside sygtvalg.dk. I næsten daglige indlæg fortæller forskellige syge borgere deres historie og erfaringer med Aalborg Kommune.

- Der var behov for at få samlet alle de syge borgere. Vi har fået mange henvendelser fra personer, der har haft lyst til at fortælle deres historie, siger David Wedege Petersen, der er en af initiativtagerne til sygtvalg.dk.

Som politikerne kæmper de nu en kamp både på gaden og nettet for at blive hørt og for at få indflydelse.

- Vi vil simpelthen så gerne, at der kommer noget mere opmærksomhed på den dårlige behandling, så mange oplever hos Aalborg Kommune, siger David Wedege Petersen.


Seneste nyt

fra Nordjylland