Folkefest i Hjørring: Nu er Vendsyssel Teater åbnet

Det nye Vendsyssel Teater åbner lørdag op med en stor folkefest. TV2 Nord er med hele dagen.

Forventningerne til det nye Vendsyssel Teater var allerede lang tid inden åbningen, der finder sted i dag, lørdag, skruet højt op, og teater-bygningen, der er tegnet af Schmidt Hammer Lassen, blev i december udpeget som en af de 12 bygninger i verden, man kunne se frem til i 2017.

Nu er det nye teater så åbent for offentligheden og dagen igennem bliver det markeret med en folkefest i Hjørring.

Festen tog sin begyndelse da lokale Lene Grøntved, der havde vundet æren i en konkurrence, klippede den røde snor og åbnede det nye teater officielt. Siden har teaterdirektør Lars Sennels og kunsnerisk chef Peter Schrøder talt ved åbningen og lørdag eftermiddag er festlighederne godt igang - men langt fra overstået. Dagen igennem vil der nemlig være gratis underholdning både i og udenfor teatret.

De indendørs show er for længst udsolgt, men Vendsyssel Teater sender alle festlighederne LIVE på Youtube. Det signal kan du se herunder.

Det nye teater i Hjørring er samlet set på 4200 kvadratmeter og husets største teatersal rummer plads til hele 350 publikummer - afhængigt af forestillingen.

Planen med det nye teater er, at det skal fungere som samlingssted og vækstlag for de lokale unge og de ikke-organiserede, der interesserer sig for musik, teater og kulturliv.

Vendsyssel Teater er omfattet af Hjørring og Frederikshavn Kommuners ’Kulturalliance’, hvis formål er at styrke det vendsysselske kulturliv og skabe sammenhæng og ny dynamik i landsdelen. Vendsyssel Teater startede som egnsteater i Hjørring i 1984. Det får tilskud fra både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune.

Første teaterforestilling i Store Sal på det nye Vendsyssel Teater bliver Niels Klims underjordiske rejse af Holberg, iscenesat af Peter Schrøder. Stykket har premiere den 17. marts.

Allerede fredag fik TV2 Nords Mogens Jørgensen lov til - sammen med et kamera - at komme indenfor på det nye teater. Du kan se den eksklusive rundtur herunder.

 

Der skrives et stykke Danmarkshistorie når Vendsyssel Teater slår dørene op til Danmarks første nye egnsteater i 100 år. Det nye egnsteater har været undervejs i 4 år, men nu står det der, og kælar til at begejstre mange Nordjysje teatergængere, for der venter alle en megert speciel oplevelse at komme i det nye tetater, selve scenen er nmlig rund.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland