Thy-virksomhed nomineret til pris

Fiskevirksomheden Royal Danish Fish Group fra Hanstholm er nomineret til en pris for miljømæssig, menneskelig og økonomisk bæredygtighed. Foto: Thomas Gaardsmand (arkiv)

Royal Danish Fish Group fra Hanstholm er nomineret til Dansk Standards prestigefyldte pris inden for samfundsansvarlighed: "CSR Strategy -100 prisen" ved CSR Awards 2012.

Det er Dansk Standard, en af drivkræfterne på området, der uddeler CSR Strategy -100 prisen. Prisen tildeles en virksomhed med under 100 medarbejdere, der i særlig grad har arbejdet med en strategi for CSR, det vil sige miljømæssig, menneskelig og økonomisk bæredygtighed, der omfatter hele virksomheden - lige fra den daglige drift til det færdige produkt eller ydelse.

Royal Danish Fish Group er nomineret, fordi CSR strategien, der blandt andet medvirker til at skabe beskæftigelse og livsgrundlag for familier i Ghana, er forankret i hele forretningen, både udvikling, drift og omsætning.

- Med miljøforsvarlige produktionsmetoder viser Royal Danish Fish Group vejen for en branche i vækst, og demonstrerer, at det kan betale sig at drive bæredygtig forretning i både Danmark og Ghana baseret på etiske, sociale og miljømæssige principper og med inddragelse af lokalsamfundet, siger Anne Hasløv Stæhr, adm. direktør i Dansk Standard.

Royal Danish Fish Group har overført miljøvenlige og socialt bæredygtige produktionsmetoder til Ghana inden for fiskeopdræt og produktion af Tilapia til det lokale marked. Løn og arbejdsvilkår er gode, påvirkning af miljøet er minimal og relationerne til lokalsamfundet er funderet på respekt og bæredygtige relationer, der samtidig skaber forudsætningerne for det lokale kundegrundlag.

- Nomineringen er et stort skulderklap til hele vores virksomhed både ledere og medarbejdere og den forskel, vi gør hver eneste dag. CSR og fokus på ansvarlighed er for os ikke kun en del af strategien, men selve strategien for vores partnerskab i Ghana. CSR er ikke bare noget vi snakker om, men noget vi viser i ord og handling, og som omgivelser og ansatte oplever som en naturlig del af hverdagen, fortæller Mogens Mathiasen, CEO i Royal Danish Fish Group.

Royal Danish Fish Group er en af tre nominerede virksomheder til prisen, som uddeles ved CSR Award 14. november.