Til kamp mod dårlig omtale

Landmændene er godt og grundigt trætte af at blive hængt ud i medierne. I aften er det Operation X, der sætter fokus på svineproducenternes brug af antibiotika. Derfor holder landmændene nu åbent hus, så folk selv kan se, hvordan dyrene har det.

Her på billedet er nogle af Henrik Mortensens grise. Han mener, at Operation X tegner et forkert billede af dansk svineproduktion.

- Det er hårdt sådan altid at blive fremstillet som dyremishandler og spredere af antibiotika, siger Henrik Mortensen, der er formand for De Danske Svineproducenter.

I mandagens Operation X bliver svineproducenterne beskyldt for at svine med brugen af antibiotika. Henrik Mortensen er selv med i aftenens udsendelse. Han har nemlig selv brugt for meget antibiotika på et tidspunkt.

- Hvis man er uheldig at blive ramt, som vi nu var af en sygdom, som kræver meget behandling og mængder af antibiotika, jamen så kommer man lynhurtigt over, siger Henrik Mortensen.

Omkring 180 landmænd - inklusive Henrik Mortensen - byder nu folk indenfor i deres stalde, så de selv kan se, hvordan der ser ud. De er trætte af den dårlige omtale.

- Det er et forsøg på at sige, at vi ikke er et lukket erhverv. Vi vil gerne stå ved det vi gør, og invitere folk ind i stalden, så de kan se, hvad vi foretager os, siger Henrik Mortensen.

Men ikke alle må komme indenfor hos Henrik Mortensen. Morten Spiegelhauer og Operation X måtte blive udenfor.

- Min erfaring og andres erfaring med Operation X er at de ikke vil vise det gode billede. De vil kun vise det dårlige billede. Vi vil vise det uredigerede og så man man tage hele bredden med, siger Landmanden.


Seneste nyt

fra Nordjylland