Turistdirektører om kinesiske turister: - Vi kan tage dem ud af deres komfortzone

Ni kinesiske rejseagenter er på tur i Nordjylland for at undersøge regionen som feriedestination. Turistdirektørerne i Jammerbugt og Vesthimmerlands Kommuner mener, at Nordjylland har masser at tilbyde kineserne.

I fremtiden kan flere kinesiske turister sætte kursen mod Nordjylland. Det vurderer turistdirektørerne i Jammerbugt og Vesthimmerlands Kommuner, efter at have haft besøg af ni kinesiske rejseagenter mandag og tirsdag.

Agenterne har været på rundtur for at snuse til oplevelser i Nordjylland, der kan være interessante for velhavende kinesere. Og ifølge Jimmi Petersen, der er turistdirektør ved Visit Vesthimmerland, har det været en positiv oplevelse.

- De er meget begejstrede over, at vi kan noget andet og noget særligt. De har efterspurgt at komme tæt på lokale oplevelser, siger Jimmi Petersen.

Og det har de fået lov til. Blandt andet har rejseagenterne sovet i hængekøje.

quote - De er meget begejstrede over, at vi kan noget andet og noget særligt.

Jimmi Petersen, turistdirektør ved Visit Vesthimmerland

- Det fanger dem. Vi kan tage dem ud af deres komfortzone. At ligge i hængekøjen og kigge op på bladene, vågne op og se en kanin løbe forbi – det er et kæmpe chok for dem på den gode måde, siger han.

Anders Stryhn, der er turisme- og erhvervsdirektør i Jammerbugt Kommune peger også på naturen som lokkemiddel.

- Vi har natur, som de synes er flot og spektakulært. Det kan de lide. De kan også godt lide vores livsstil og den måde, samfundet er bygget op på, siger han.

Begge tror på, at kinesiske turister snart sætter kursen mod Nordjylland.

- Indenfor et år kommer de første turister, og måske kommer der omkring tusind indenfor den næste årrække, siger Anders Stryhn.


Seneste nyt

fra Nordjylland