UCN skal specialuddanne sygeplejersker i akut psykiatrisk hjælp

Psykisk sygdom er en del af basisuddannelsen for akutsygeplejersker, men et nyt diplomforløb skal være med til at løfte sygeplejerskerne endnu højere op fagligt, hvad angår psykisk sygdom.

Et nyt diplomforløb hos UCN act2learn, der er Professionshøjskolen UCN's efteruddannelsestilbud, skal fremover uddanne sygeplejerskerne på de psykiatriske skadestuer til at være endnu bedre klædt på, når der træder akutte psykiatriske patienter ind ad døren.

Det nye forløb skal give sygeplejerskerne et fagligt løft, så de endnu bedre, som det sundhedspersonale, der møder patienterne først, kan vurdere deres behov for akut hjælp.

Det kan være spørgsmål om hvorvidt patienterne kan være til fare for sig selv eller andre, om de har behov for at blive tilset af en læge hurtigst muligt eller om patienten har fysiske skader eller sygdomme, der kræver behandling.

15 sygeplejersker er uddannet - mange flere følger

Det er Region Nordjylland, der i samarbejde med act2learn, der har udformet diplomforløbet og indtil nu har 15 sygeplejersker gennemført det. Det er planen og håbet at endnu flere følger trop.

Anette Sloth er psykiatridirektør i Region Nordjylland, og hun er glad for at man nu har oprettet efteruddannelse målrettet dette område:

- Der indgår psykisk sygdom, som en del af basisuddannelsen på den nationale akutuddannelse, men vi har manglet et tilbud om yderligere kompetenceløft. Derfor er vi glade for det nye modul, som er udviklet. Vi ønsker at give sygeplejerskerne et fagligt løft og gøre dem endnu bedre til at foretage observationer og hurtigt vurdere hvilke handlinger, der er brug for, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Forsiden lige nu