Ud med ensomhed: Nordjylland spiser sammen i denne uge

Uge 45 er "Danmark spiser sammen"-uge, og det markeres også med en række arrangementer i Nordjylland.

Over hele Nordjylland vil folk i alle aldre i denne uge samles om måltider. Det bliver ikke nødvendigvis sammen med nogen, de kender, men de deler en ambition: 

Nemlig at lære hinanden at kende og måske endda jage ensomheden væk for en stund. For uge 45 er "Danmark spiser sammen"-uge, og det markeres over hele landet med samspisningsarrangementer.

Således også i Dronninglund, hvor Ældre Sagen stod bag ugens første spisning med en mandagsfrokost for enlige ældre. Her var 80 ældre dukket op til spisning. Fælles for dem alle var, at de havde mistet en ægtefælle eller en partner.

- Når man er i den situation, er det godt at komme ud mellem andre mennesker og snakke. Og i dag har vi en jurist her til at fortælle om testamente og arv. Det er lidt noget ekstra vi gør med det her arrangement, siger Hanne Asmussen fra Ældre Sagen i Dronninglund.

- Det er ikke spor sjovt at sidde alene og spise, når man tidligere har været vant til at være to. Derfor er det godt at komme ud og spise med nogle andre. Man får lidt mere appetit, tilføjer Hanne Asmussen.

www.danmarkspisersammen.dk kan man se hele listen over samspisningsarrangementer i Nordjylland i denne uge. Det er foreningen Folkebevægelsen Mod Ensomhed og deres 80 tilknyttede organisationer, der står bag fællesspisningerne.

"Danmark Spiser Sammen" bliver gentaget i uge 17 næste år.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland