Unge nordjyder hyldes som velfærdstalenter

01:12

Mette Frederiksen kom forbi med skulderklap

Foto: Thomas Gaardsmand

1 af 2

Pensionsselskabet PenSam kårer i 2018 for første gange 100 talenter, der gør en ekstra indsats i det danske velfærdssamfund.

Hvert år hyldes musikere, sportsstjerner, unge iværksættere og realitystjerne. Nu bliver en ny gruppe hyldet; de personer, der gør en ekstra indsats rundt omkring for vores velfærdssamfund. 

I alt 100 unge ansatte i den danske velfærdssektor har modtaget titlen. Titlen uddeles af pensionsselskabet PenSam sammen med FOA Ungdom, der gerne vil hylde hverdagens helte rundt omkring i velfærds Danmark. 

19. april var de 100 talenter på Christiansborg for at blive hyldet. I alt seks af dem kommer fra Nordjylland.

-  Det er rigtig stort, fordi vi får ikke så meget anerkendelse inden for vores fag, så det, synes jeg, er rigtig godt. Og det er på tide, fordi os, der er uddannes som SOSUer jo er det for menneskerne, fordi vi vil gøre en forskel for borgerne, fortæller Rikke Wittendorff, der har modtaget talentprisen for sit arbejde med senhjerneskadede på Bostedet Gl. Kongevej i Nørresundby. 

Læs også Fest og glade dage på Hjallerup Marked: Kun en anholdelse

Fredag fik Rikke Wittendorff så et ekstra skulderklap. Det skete, det Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, slog et smut forbo Bostedet Gl. Kongevej i Nørresundby. 

- Det er jo dem, der arbejder i velfærdssamfundet, der får vores hverdag til at hænge samme. Og vi har så mange, der gør et kæmpe arbejde, og jeg synes, vi glemmer at anerkende dem. Så en gang i mellem er det altså godt, at sætte fokus på dem, der gør en forskel for rigtige mennesker i hverdagen, fortæller Mette Frederiksen. 

Under Mette Frederiksens besøg kunne Rikke Wittendorff så fortælle lidt om sit arbejde på bostedet. 

- Det var da stort at få lov til at snakke med Mette (Mette Frederiksen, red.) og Thomas (Thomas Kastrup-Larsen (S), Borgmester i Aalborg) og lige få fortalt vores syn på de ting, de måske kunne lave om på. Og jeg håber, det påvirker lidt, fortæller Rikke Wittendorff. 

Og at Trine Wittendorff tør fortælle, om de forhold hun arbejder under, sætter Mette Frederiksen pris på. 

- Hun er god, en hård dame, som også lige bruger taletiden på at fortælle mig, hvad jeg skal lave om som politiker, fortæller Mette Frederiksen. 

Alle de nordjyske velfærdstalenter: 

  • Lisbeth Josefsen, Social og sundhedsassistentHjemmeplejen, Team Nord, Thisted
  • Pernille Ø. Mortensen, Social- og sundhedsassistent, Lundbyecentret, Aalborg
  • Rikke Vennevold, Social- og sundhedsassistent, Fjordparken Ældrecenter, Hals 
  • Heidi Hald, Social- og sundhedshjælper, Solsidecentret, Nibe
  • Karina Hessellund, Social- og sundhedshjælper, Hjemmepleje Øst/Vest, Aalborg
  • Rikke Wittendorff, Social- og Sundhedsassistent, Bostedet Gl. Kongevej, Nørresundby

 

Flere nyheder fra TV2 Nord