Ure for flere millioner stjålet

Foto: TV2/Nord

Natten til torsdag brød to gerningsmænd ind i Guldsmedeforretningen Bendixen i Thisted. De slap af sted med flere dyre ure.

Omkring klokken halv fire natten til torsdag så et vidne to gerningsmænd bryde ind i brille- og guldsmedeforretningen Bendixen på Lille Torv i Thisted. De to gerningsmænd smadrede en rude til brilleforretningen og kom derfra videre ind i guldsmedeforretningen i det tilstødende lokale.

Her smadrede de flere glasmontre med et baseballbat, for at få adgang til nogle udstillede ure.

- Vidnet så de to gerningsmænd løbe derfra. Selv om vi kom få minutter efter alarmen lød, så var de allerede væk, så det er gået utroligt stærkt, siger vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Lars Even.

De to tyve slap afsted med mere end 60 dyre ure, der samlet løber op i et millionbeløb. Blandt andet fik de omkring 40 Omega-ure med, der lå i prisklassen mellem 10.000 og 80.000 kroner stykket. Samtidig forsvandt omkring 20 Rado-ure, der ligger i prisklassen omkring de 25.000 kroner.

- De var inde på to minutter og nåede at smadre glasmontrene, tage urene og komme ud igen, og de hele foregik i mørke, så de vidste, hvad de gik efter, siger Claus Bendixen, der er indehaver af guldsmedeforretningen.

De to gerningsmænd beskrives som sortklædte og med sorte elefanthuer. Sporet efter de to tyve slutter, da de løber ind i en gyde mellem en cykelhandler og en osteforretning. Politiet har natten igennem søgt efter gerningsmændene med hundepatruljer uden held.

Midt- og Vestjyllandspoliti hører gerne fra vidner, der har set de to gerningsmænd. Informationer kan gives til politiet på telefonnummer 114.

Flere nyheder fra TV2 Nord