Våd nat i vente: Front kan give lokale skybrud i store dele af Nordjylland

Der kan lokalt opleves kraftig regn og skybrud natten til fredag.

Efter en ganske hæderlig, ja nærmest sommerlig torsdag, hvor man i Hobro kunne tage imod Dronning Margrethe med høj sol som vejrtapet, skifter vejrliget karakter omkring midnat.

En front trækker nemlig ind over landet fra sydvest, og når den ved midnatstid er placeret godt og grundigt over den østlige halvdel af Nordjylland, begynder den at give nedbør.

Og det kan blive til en hel del på ganske kort tid, advarer DMI, der har udsendt en risikomelding hvor de skriver, at man i løbet af natten lokalt vil kunne påleve skybrud, hvor der falder mere end 15 millimeter nedbør på en halv time.

- Det er et frontsystem, der er passeret på ret kort tid, så når vi varsler om kraftig regn og skybryd handler det ikke om helt massive regnmængder, men om at der er risiko for at man nogle steder lige nøjagtig passerer de 24 milimeter indenfor seks timer eller de 15 millimeter på en halv time, forklarer vagtchef ved DMI Frank Nielsen.

Der er ikke meget der er sikkert angående frontzonen, men der er altså risiko for, at man kan opleve kraftige tordenceller med kraftige byger, ligesom man kan være heldig at slippe gennem natten næsten tørskoede.

- Hvis man har noget til at stå ude, som ikke skal blive vådt, så skal man tage det ind - så meget kan vi sige. Men det kan være man slipper med 2-3 millimeter regn, hvis man er heldig, og så kan det være, at der få kilometer væk vil være skybrud. Der er store lokale variationer, men det mest sandsynlige er at man vil opleve at få 5-10 millimeter, siger vagtchefen. 

DMI's risikovarsel om krafig regn og skybrud udløber klokken 04.00 natten til fredag, men det betyder desværre ikke, at fredag bliver tør eller i øvrigt ligeså flot som torsdag.

Det bliver en våd, skyet og blæsende omgang med kun 15-17 varmegrader og først ud på eftermiddagen opklaring og et kig til solen.

Nej, så er det sjovere at skele til vejret i weekenden, der bliver ganske sommerligt. Både lørdag og søndag kommer termometeret over de 20 grader, og søndag er der reelle chancer for at opleve en ægte sommerdag med temperaturer på 25 grader. Samtidig lægger vinden sig gevaldigt, så det er mere end tåleligt at opholde sig ude.

Se hele vejrudsigten for fredag og de kommende dage lige her:

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland