Vendsyssel Kunstmuseum udvider

Kun fire år efter indvielsen af det nye Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring bliver museets planer om en udvidelse, der skal rumme et Niels Larsen Stevns forsknings- og formidlingscenter, en realitet.

Det oplyser kunstmuseet i en pressemeddelelse.

Realdania står bag den økonomiske støtte til byggeriet, der kommer til at bestå af en ca. 300 kvadratmeter stor tilbygning.

Den aktuelle udvidelse er forbeholdt ny formidling af kunstneren Niels Larsen Stevns?s produktion og virke, hvor formidlingen skal være en forlængelse af den forskningsindsats omkring kunstneren, der skal tilvejebringes ved etablering af centret i Vendsyssel Kunstmuseums regi.

Behovet for at skabe et Niels Larsen Stevns center på Vendsyssel Kunstmuseum opstod, da museet i 2005 arvede en privatsamling af Stevns værker og dokumentationsmateriale og samtidig fik mulighed for at overtage en omfattende Stevns samling på Østsjællands Museum til langtidsdeponering. Siden har museet som gave modtaget endnu en privatsamling samt enkeltværker fra private. Desuden har museet indgået yderligere aftaler om langtidsdeponeringer af Stevns værker fra andre kunstmuseer bl.a. Louisiana.

Flere nyheder fra TV2 Nord