Venstre afviser differentieret behandlingsgaranti

Venstre afviser et forslag fra blandt andre Ulla Astman om at bløde op på behandlingsgarantien. Flere regioner vil give differentieret garanti afhængig af patientens behov.

I går var Regionsrådsformand Ulla Astman fremme med et forslag om at lempe på behandlingsgarantien. I stedet foreslog hun Folketinget at indføre en såkaldt "differentieret behandlingsgaranti", hvor garantien på behandling inden for en måned kun bør gælde for de mest livstruende og smertefulde lidelser.

Men det afviser Venstres sundhedsordfører i Folketinget blankt.

- Indførelsen af differentieret behandlingsgaranti vil reelt betyde, at det kun er de rige borgere, der kan tage på private sygehuse og blive behandlet, hvorimod almindelige mennesker må stå på venteliste i det offentlige, siger V-sundhedsordføreren, Birgitte Josefsen.

Behandlingsgarantien udhuler hospitalsvæsnet
Ulla Astman siger, at pligten til at henvise alle patienter til privatsygehuse efter så kort tid på venteliste vil udhule det offentlige hospitalsvæsens ressourcer og føre økonomien ind i en ond spiral. Økonomien udhules af ekstraudgiften, og samtidig mister det offentlige hårdt savnede læger og sygeplejersker til
den private sygehussektor i takt med, at flere og flere patienter henvises til dem.


Seneste nyt

fra Nordjylland