Video: Kom med Rikke Nielsens håndboldhold på træningslejr

25 spillere fra Rikke Nielsens håndboldhold for unge med udviklingshandicap var i slutningen af maj på træningslejr i Fjerritslev, og TV2 Nord var med.

Den tidligere professionelle håndboldspiller Rikke Nielsens projekt Kidz Håndbold er blevet en kæmpe succes.

Hele 40 børn og unge fra hele Nordjylland, der har det til fælles, at de lever med udviklingshandicap og elsker at spille håndbold, mødes hver mandag i Gistruphallen uden for Aalborg.

- Jeg tænker stadig på, at det altså kun var i september sidste år, Magda og jeg synes, hun skulle have noget at gå til. Jeg havde jo ikke tænkt, det skulle ende med træningslejr og stævne i Gigantium, fortæller Rikke Nielsen, der i slutningen af maj havde 25 spillere og og frivillige med på træningslejr i Fjerritslev. 

På vandrerhjemmet i byen, hvor alle skulle indkvarteres, ventede træner Rikke Nielsen forventnigsfuldt. Spændt på et døgn med håndbold, hygge og gode venner.

- Det er lige præcis, som jeg havde håbet på. De kommer ind i deres træningstøj med armene over hovedet og siger "yes," lyder det fra Rikke Nielsen, der selv stammer fra Fjerritslev og har en speciel tilknytning til vandrerhjemmet og idrætscenteret, som det ligger i forbindelse med. Som ung arbejdede og spillede hun nemlig håndbold lige præcis dér.

- Hver gang, der var træningslejre heroppe, når Flensborg var på besøg, sad jeg og drømte om, at jeg skulle på landsholdet. Her startede alle mine drømme faktisk, fortæller hun.

Efter endt indkvartering er første punkt på dagsordenen frokost, for uden mad og drikke.... Efterfølgende bliver gymnastiksalen indrettet som tumlerum. Som et sted at gå hen, hvis håndbolden, der har hjemme i selve hallen, bliver for meget.

- Så kan dem, der ikke synes håndbold er det sjoveste i verden, ligesom jeg gør, gå herover og lege lidt, siger Rikke Nielsen, inden hun sætter kurs mod hallen, hvor alt dog tyder på, at kærligheden til håndbolden og træningen er stor.

Der bliver taget armbøjninger uden protest, for udsigten til at drible ned over banen og score mål er stor. Til spørgsmålet "har vi glædet os?!," der bliver stillet med alle samlet i en rundkreds på halgulvet, runger svaret promte:

- Jaaaa!

Man skal dog være hårdhudet for at klare sig på banen, og en af spillerne, Sara, må undervejs i træningen humpe fra banen. Den er gal med knæet.

- Rigtige håndboldspillere har hudafskrabninger, lyder det opmuntrende fra Rikke Nielsen.

- Skal vi ikke prøve at være med alligevel. Sige 1, 2, 3, pyyyt, prøver hun videre - uden held.

- Skal vi så ikke aftale, at når det ikke gør ondt mere, er du med igen, konkluderer Rikke Nielsen, inden hun giver sin skadede spiller en "high five" og efterlader hende på sidelinjen med opbakning fra Saras medspiller Kristine, der bliver ved hendes side, til hun igen er fit for fight. 

Rikke Nielsens projekt har vundet stor popularitet i Nordjylland, hvor antallet af spillere på holdet er eksploderet. Det samme er kendskabet til projektet i hele landet.

Via mediernes, og herunder TV2 Nords, omtale af håndboldholdet spredte kendskabet sig i efteråret som en steppebrand på de sociale medier, og i januar fik det igen national opmærksomhed da Rikke Nielsen ved DR's Sportsgalla 2016 blev kåret som årets forbillede.

Nu vil Rikke Nielsen gerne dele sin succes med resten af landet, og hun er i fuld gang med at etablere Lykkeligaen for børn med udviklingshandicap.

- Det bliver nok svært at slå Aalborg Kidz med al den træning, vi har, men de kan jo komme og prøve, lyder det kækt og med et smil fra træneren.


Seneste nyt

fra Nordjylland