Vil hellere undvære kontanthjælp end luge ukrudt

[size=3]Udsigten til straks at blive sendt til at tømme skraldespande eller luge ukrudt får mange ledige i Brønderslev til at droppe muligheden for kontanthjælp. Det fortæller P4 Nordjylland. [/size]

Flere end hver tredje kontanthjælpsansøger vender bogstaveligt talt i døren, når de bliver præsenteret for kommunens nye noget-for-noget-princip med straksaktivering, fortæller jobcenterchef Vibeke Holler.

- Der kan vi se, at det ofte er uddannelse, som de så måske går tilbage til. Eller måske går de tilbage til jobsøgning, hvor de så er knap så kritiske, siger hun.

 

Kommunen har nemlig en regel om straks-aktivering, hvilket betyder, at for at få kontanthjælp skal man yde en indsats. Det kan være at luge bede eller tømme affaldsspande på gader og stræder. Og det fik i januar 32 af de 90 borgere, der søgte om kontanthjælp, til at ombestemme sig.

Siden sidste sommer er i gennemsnit 40 procent af de, der søger kontanthjælp, vendt om i døren. Størsteparten af dem, som dropper kontanthjælpen, er unge mellem 18 og 30 år.


Seneste nyt

fra Nordjylland