Vindmølleerstatning i sigte

Danske husejere har udsigt til snart at kunne få erstatning, hvis de bliver naboer til nye vindmøller. Der tegner sig enighed om en model for vindmølleerstatning, som klima- og energiminister Connie Hedegaard har lagt frem.

Til gengæld for et ja kræver de tre oppositionspartier Socialdemokraterne, De Radikale og SF imidlertid, at den kreds, der kan få erstatning, bliver tydeliggjort.

Af hensyn til senere domme ønsker partierne præciseret i bemærkningerne til lovforslaget eller betænkningen om erstatningsordningen, at hensigten med ordningen er, at det er naboer inden for en radius af seks gange møllehøjden, der skal kunne få erstatning. Desuden skal det stå klart, at omkostningerne ved grundløse ansøgninger inden for denne zone skal betales af Energinet.dk og ikke af vindmøllens investor.

- For os er det helt afgørende, at denne lov ikke kommer til at bremse vindmølleopsætningen, men netop fremme vedvarende energi. Vi tror på, at med de her bemærkninger vil vi bremse noget, men ikke så meget, at det for alvor skader vindmølleopsætningen, siger Socialdemokraternes energiordfører, Mette Gjerskov.

Nu er det op til klima- og energiministeren, om hun kan imødekomme oppositionens ønske om præciseringer.

/ritzau/

Flere nyheder fra TV2 Nord