VM i SUP tættere på redning: Får stor pengeindsprøjtning

VM i Stand Up Paddling er i økonomisk nød, men måske er der håb forude. De har netop fået tildelt 350.000 kroner.

Der er tomt på bunden af pengekisten hos arrangørerne af VM i Stand Up Paddling  - også kaldet SUP. De mangler stadig massevis af penge, og får de ikke dem, kan de blive nødt til at aflyse VM. Nu er det første håb kommet i form af 350.000. Pengene kommer fra Færchfonden, der støtter VM i Stand Up Paddling i både København og Vorupør ved Thisted. 

- Vi er rigtig glade for donationen fra Færchfonden. I vores hjørne af Danmark er vi vant til at skulle stå sammen, når vi vil have noget stort op at stå. Donationen fra Færchfonden viser, at vi står sammen i Thy og Vestjylland, siger sponsoransvarlig Robert Sand.

Selvom pengeposen falder på et tørt sted og bringer Copencold Hawaii, der er arrangører af VM i SUP, et skridt tættere på målet, så er der stadig lang vej endnu, før de sidste 850.000 kroner er i hus. Derfor forsøger folkene bag Copencold Hawaii at tale med lokale virksomheder i Thy i håbet om, at det kan løse de resterende økonomiske kvaler. 

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at opgaven stadig er stor, men det er ikke kommet som en overraskelse. I de syv år Friends of Cold Hawaii har afviklet World Cup i bølgewindsurfing, har økonomien været en udfordring. Sådan er det, når man som os gerne vil lave noget stort og usædvanligt, som sætter området på verdenskortet. I Thy er der en tradition for, at vi trækker på samme hammel, når der er behov for det. Vi tror fuldt og fast på, at det også sker denne gang, siger sponsoransvarlig Robert Sand.

Cold Hawaii har været en spillet en stor rolle i, at Nordvestjylland er et område i udvikling, og det er en vigtig grund til, at Færchfonden vælger at støtte projektet. 

- Alene det er positivt set ud fra vores perspektiv, fordi vi også ønsker at medvirke til at gøre en forskel i og omkring Nordvestjylland. Når vi i fonden ser, at folkene i Klitmøller inddrager nye lokale områder som Vorupør og tager initiativ til at indlede et samarbejde med København omkring afviklingen af VM i SUP, ja så passer det ganske enkelt perfekt ind i Færchfondens DNA, siger Martin Vang Hansen, der er direktør for Færchfonden. 

VM-projektet er en dyr affære. Indtil videre bliver Copencold Hawaii støttet af Thisted Kommune med 200.000 kroner til egnsudvikling og 300.000 kroner til afviklingen af eventet. Region Nordjylland bidrager med 800.000 kroner, Københavns Kommune med 1.000.000 kroner, Sport Event Danmark med 500.000 kroner og Wonderful Copenhagen med 100.000 kroner. 

Copencold Hawaii har senest søgt Thisted Kommune om en underskuds-garanti på 250.000 kroner. 

VM i Stand UP Paddling begynder den 1. september i Københavns Havn. Den 3. september rykker det videre til Vorupør, hvor det varer indtil 10. september. 


Seneste nyt

fra Nordjylland