Serie ER DER NOGEN?

44:11

Dette afsnit

Nazister på Mikkels efterskole & Den onde obersts blodplet | Afsnit 9:10 | Er Der Nogen? PODCAST

15/04/2020

Nu skal du tænde et mikroskopisk, lille stearinlys, slukke lyset og måske åben en pose gifler.. hvis du har lyst til gifler.. men hey.. det har man jo altid.

Lytteren Lærke har spurgt, om Mikkel og Nicolai vil fortælle lidt om de forskellige spøgelsesspil, og hvordan man nemmest kommer i kontakt med spøgelser gennem disse spil. Så det gør de. Nicolai skal måske for første gang ikke fortælle en historie om en kvinde men en Oberst på Fyn. Nærmere bestemt Dallund Slot.

Oberst Günther Didrik von Finecke ejede Dallund Slot. En aften kom en sort karet ned ad alléen. Ud af kareten sprang en flok sorte hunde, der brød ind gennem døren og ind på værelset, hvor obersten lå og sov. Hundene slæbte ham ud i kareten og kørte bort.
Værelset var smurt ind i blod, og man kan stadig se en blodplet på gulvet i værelset. Hver gang den vaskes bæk, kommer den tilbage.

Mikkel fortæller et par personlige historier fra sin efterskoletid på Bisnapgård Efterskole i 2000 – nu hedder efterskolen Aalborg Efterskole.
En af Mikkels kammerater gik på natterend en nat. Han mødte en 11-årig dreng, der bare stod og kiggede på ham.
Pigerne fra Mikkels naboværelse var på natterend. Om morgenen da de skulle tilbage på eget værelse, så de fire skikkelser, der gik ind på Mikkels værelse. Da pigerne kom ind på Mikkels og hans rumboers værelse så de fire tyske soldater, der stod og kiggede på hver af de sovende drenge.

Ser du videoe-podcasten, vil du opleve, at der i dette afsnit kun er ét kamera på. Vi er overbeviste om, at der må have været en poltergejst på spil – og beklager den ”tekniske” fejl.

Efter hver historie giver værterne hinandens historier karakterer på en lyd-skala.
Få masser af callbacks til serien 'Er Der Nogen?' og endnu ufortalte historier fra optagelserne.

Følg 'Er Der Nogen?' på Facebook

Lyt til 'Er Der Nogen?' Podcast på SPOTIFY, APPLE PODCAST & SOUNDCLOUD

Serien er produceret i samarbejde med TV2 Nord.
Værter og optagelse: Mikkel Egelund & Nicolai Sund.
De andre ting: Michael Guldbrandt

I programserien "Er der nogen?" forsøger de to værter Nicolai Sund og Mikkel Egelund at finde ud af, om der er spøgelser på de nordjyske slotte og herregårde.

De undersøger sagn, myter og historie, samt tilbringer en nat på stedet for at dokumentere, om der er nogen i mørket. 

Lyt til 'Er Der Nogen? Podcast' der, hvor du normalt lytter til podcast. 

Tilrettelæggelse: Tommy Hald, TV2 Nord

Alle serier