En måned efter chokmelding: Borgmester fortsat lun på Folketinget

Onsdag var det præcis en måned siden, at borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen (S), chokerede alle, da hun meddelte, at hun ikke ville genopstille ved det næste kommunalvalg. 

Sidenhen har der været lidt gætterier fra det politiske miljø om, hvorvidt hun skal tage en tørn landspolitisk som medlem af Folketinget. Og den tanke rumsterer fortsat - og er måske endda rykket nærmere, siger hun nu til Altinget.

- Det ville da være løgn, hvis jeg sagde, at det ikke et eller andet sted snurrer lidt i mit hoved. Men jeg vil også sige, at nu har jeg virkelig brug for at trække luft ind, lyder det fra borgmesteren til mediet.

Allerede på dagen for stoppet konstaterede Birgit Hansen til TV2 Nord, at Christiansborg var en mulighed, men dengang var tanken ikke mere end på fosterstadiet.

- Jeg er tit blevet spurgt, om jeg kunne tænke mig at være folketingskandidat. Det har jeg altid sagt nej til, fordi jeg var rigtig glad for at være borgmester, men jeg sidder ikke her i dag og siger, at det aldrig kommer til at ske, sagde hun for en måned siden.

Birgit S. Hansen er i gang med sin tredje periode som borgmester i Frederikshavn Kommune, hvorfor hun vil have siddet på posten i 12 år, når den nye borgmester træder til i starten af 2026.

Hun har samtidig været kommunalt valgt i 24 år til den tid i kommunen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland