Esbjerg-firma ser muligheder i Frederikshavn

En af verdens største maritime aktører etablerer kontor på havnen og har øje på opgaver i skrot.

Aktiviteten i Recycling City Frederikshavn med havneudvidelse og etablering af bl.a. M.A.R.S. og Stena Oil har fået det Esbjerg-baserede NorSea Denmark til at åbne et kontor i Kattegat Silo i Frederikshavn.

NorSea Denmark, som i dag er ejet af norske Wilhelmsen, er en af verdens største maritime aktører, har i over 40 år udført supply-opgaver primært i forhold til olie-gas-aktiviteterne i Nordsøen, men også for havvindparker og skibsfart verden over.

NorSea Denmark beskæftiger sig bl.a. med spedition, skibsagent-opgaver, stevedore, projektstyring samt fabrikation og vedligeholdelse på skibe og offshore-installationer.

- Vi har gennem flere år fulgt udviklingen i Frederikshavn, og med etableringen af virksomheder som M.A.R.S og Stena Oil så vi for alvor nogle muligheder for os, siger Anders Aalund Olsen, head of logistics og offshore solution hos NorSea Denmark i en pressemeddelelse.

Han uddyber, at der er stilstand i olie og gas, og det giver færre opgaver med vedligeholdelse, idet selskaberne kun udfører det mest nødtørftige.

- Mange overvejer skrotning af anlæg, og det giver til gengæld forretning til os. Og det er baggrunden for, at vi nu etablerer os i Frederikshavn med de spændende recycling-aktiviteter. Her er en perfekt infrastruktur, og Wilhelmsen ser det som et vækstområde i Norden og Baltikum, lyder det fra NorSea.


Seneste nyt

fra Nordjylland