04:36

Hyggelig musik og god stemning, det er Skagen festival. Men i år har vejret ikke vist sig fra sin bedste side. For regne og knap så meget varme har sat sit præg på festivallen.

Festivalformand begejstret for regnbyger over Skagen

Bygevejr er festivalvejr. Det er filosofien i Skagen, hvor man efter fire dage med festival kan se tilbage på en velbesøgt festival med mange udsolgte koncerter.

30. juli startede dette års udgave af Danmarks ældste festival: Skagen Festival. Og søndag var det så tid til at sige "på gensyn". Festivalen sluttede for 46. gang.

Fire dage er gået med masser af musik og vejr med både sol og regn til festivalgæsterne.

Regnen udgjorde et større irritationsmoment for de mange restauranter og handlende i Skagen, og Thim Munk Holm, der solgte kaffe fra sin kørende kaffebar kunne se kunderne flygte i tørvejr, når de mørke skyer samlede sig over Skagen og åbnede sluserne.

"Sådan noget vejr kan da ikke være godt for en festival," tænker de fleste nok, men spørger man Lis Jensen, der er formand for Skagen Festival for første gang, var vejret helt perfekt.

- Det har været lige præcis det festivalvejr, vi har ønsket os, og vi har haft rigtig mange gæster og udsolgte koncerter, fortæller hun.

Økonomien har i mange år udfordret den gamle festival, men med det - ifølge formanden - gode festivalvejr i 2016, lysner det også på denne front.

- Det kan kun gå godt i år, men vi ved ikke hvor godt endnu, siger Lis Jensen, der nu kan se tilbage på en festival, der er forløbet lige efter hendes hoved.

- Jeg kan ikke få armene ned, for det er bare gået så godt.