LIGE NU:

Gang i kroppen efter nedlukning: Fitnesscenter tilbyder gratis træning under åben himmel

Der skal gang i kroppen igen efter flere måneder uden mulighed for at dyrke idræt indendørs, mener et fitnesscenter i Frederikshavn. Derfor har de valgt at tilbyde gratis udetræning til alle, der har lyst, hvad enten de er medlemmer af centeret eller ej.

Det er ikke blevet til så mange træningstimer som ønsket for 44-årige Heidi Kure i de seneste måneder. Siden midten af december har træningscentre været lukket, og træningen har i stedet skullet foregå hjemme i haven eller stuen.

- Selvom jeg har trænet meget under nedlukningen, så trænede jeg mere før, siger Heidi Kure.

Det vil Sportscenter Nord i Frederikshavn lave om på, og derfor tilbyder de nu gratis udetræning til alle.

- Folk trænger til at komme ud og kroppen har stået stille, så vi synes, at det er alletiders mulighed at få dem i gang og få dem hevet ud igen, siger Susanne Christiansen, der er daglig leder ved Sportscenter Nord.

Mindre motion under nedlukning

I maj sidste år lavede Syddansk Universitet en undersøgelse af, hvor meget danskerne bevægede sig under coronanedlukningen – det dystre resultat viste, at danskerne bevægede sig 20 procent mindre, end de plejer.

- Det er bare vigtigt for vores sundhed, at kroppen bliver brugt, og at vi får lavet noget - også for det sociale. Det er også vigtigt for os psykisk at komme ud og lave noget igen, siger Susanne Christiansen.

Inden coronanedlukningerne trænede Heidi Kure seks til syv gange om ugen, men siden er det altså blevet til mindre.

- Det betyder rigtig meget. Jeg kan ikke undvære det, så hvis ikke jeg kan komme herop og danse, så må jeg finde en anden måde at bevæge mig på, for bevæge mig - det skal jeg, siger Heidi Kure.

Gratis træning er et hit

Indtil videre har tilbuddet om gratis træning fået frederikshavnerne i træningstøjet – i den uge udendørstræning, har været i gang, har alle hold været fuldt booket.

- Vi forventer egentlig ikke at få det store ud af det økonomisk. Vi vil bare gerne gøre nogle mennesker glade og se dem få helbredet rettet lidt op igen, siger Susanne Christiansen.

En times zumba er nu ved at være overstået for Heidi Kure. Og hun har allerede tilmeldt sig det næste hold.

- I sidste uge var jeg afsted fire gange, så jeg kan ikke se, hvorfor det skulle blive mindre i denne uge, siger Heidi Kure.