Foto: Kenny Eggert Nissen

Kirke fejrer 50 års jubilæum

Med sit arkitektoniske udtryk er Abildgård Kirke som en flabet lillebror, der får opmærksomhed ved at skille sig ud.

Nogle måske vil mene, at 50 år ikke er nogen alder for en kirke. Men derfor afholder det bestemt ikke Abildgård Kirke i Frederikshavn fra at fejre de fem årtier, som kirken har ligget i byen. 

- Jeg tror, det moderne tiltaler folk. Det behøver ikke at være stift eller højkirkeligt for at folk får en fornemmelse af gudstjeneste eller aktiviteter i kirken. Det fortæller Kenny Gottlieb, som er sognepræst i kirken.
Der bliver holdt traditionelle gudstjenester om søndagen, men derudover har kirken flere initiativer, som Abildgård Marked og KUL, som står for kirkelig ungdoms lederuddannelse. I det hele taget har kirken god kontakt med den yngre generation.

01:52 Luk video

- Hvad er det, man kan bruge kirken til som ungt mennesker?

- Til at leve livet med alle de spørgsmål, der dukker op. Alle de eksistentielle spørgsmål, trosspørgsmål er vigtigt, tror jeg, for at et mennesker kan føle sig hel.

Noget kunne tyde på, at den moderne tilgang til kirken har god gang på jord.

- Der kommer en hel del til vores arrangementer også om søndagen, hvor vi kan være en 70-100 stykker. Vi kan også mærke det på vores frivillighed i kirken. Vi er omkring 120 frivillige i kirken, som bakker op om de tiltag vi har, afslutter sognepræst Kenny Gottlieb.

Abildgård Kirke

  • Kirken blev indviet 1. søndag i advent 1970
  • Den blev opført i årene 1969-1970
  • Abildgård Sogn blev oprettet i 1964 for at kirken kunne opføres. Det skete med støtte fra Kong Frederik den 9.