Mette F besøger den nordjyske ”grænse”

Mette Frederiksen besøger grænsekontrollen på færgehavnen i Frederikshavn Foto: René Ryom

03:30

Det er den store flygtningestrøm, der presser både de danske og svenske grænser. Derfor har færgeselskabet Stena Line siden 12 november haft ID-kontrol af alle, der rejser til Sverige

1 af 2

I dag gæstede socialdemokrater

Onsdag gæstede socialdemokraternes formand Mette Frederiksen Nordjylland. Og det første sted – og måske også mest aktuelle sted – var på færgehavnen i Frederikshavn. Og grunden til dagens tur rundt i regionen starter der, er fordi man her ser konsekvenserne af den skærpede grænsekontrol til nabolandet Sverige.

- Der sker jo rigtig mange ting grundet flygtningesituationen, og jeg ville gerne ud og se, hvordan man håndterer det her i Nordjylland, siger Mette Frederiksen.

I Frederikshavn har færgeselskabet Stena Line kontrolleret passagernes legitimation, siden Sverige skærpede grænsekontrollen tilbage i november. Det har fungeret uden problemer.

- Det der er slående, når man står her i Frederikshavn, Det er jo, hvordan personalet på helt rolig og ordentlig vis beder vise pas og papir, og det fungerer faktisk rigtig godt, sagde den socialdemokratiske formand Mette Frederiksen.

Turen rundt i Nordjylland fortsætter til en børneinstitution i Sæby, Kvarterets Hus i Vangen i Nørresundby og slutter i Mette Frederiksens egen fødeby Aalborg. 

Forsiden lige nu