Foto: Skagens Kunstmuseer

Nordjysk direktør skal fordele penge til danske billedkunstprojekter

Direktøren for Skagens Kunstmuseer, Lisette Vind Ebbesen, vil fremover stå for at pulje penge i danske billedkunstprojekter hjemme og i udlandet.

De næste fire år vil Lisette Vind Ebbesen, direktør for Skagens Kunstmuseer, stå i spidsen for Projektstøtteudvalget for Billedkunst. Kulturminister Mette Bock har nemlig udnævnt direktøren til at administrere midlerne fra Statens Kunstfond.

- Posten som formand for støtteudvalget er en ærefuld og spændende opgave, som vil tilføre Skagens Kunstmuseer og mig personligt en masse indsigt og nye kontakter, både nationalt og internationalt, siger Lisette Vind Ebbesen i en pressemeddelelse.  

Chefen for Skagens Kunstmuseer afløser en anden nordjyde, direktør Gitte Ørskou fra KUNSTEN i Aalborg, hvis embedsperiode på posten udløb den 31. december 2017.

Med titlen som formand for Projektstøtteudvalget for Billedkunst skal Lisette Vind Ebbesen og resten af udvalget give tilskud til projekter, der fremmer billedkunst i Danmark og dansk billedkunst i udlandet.

Midlerne går blandt andet til produktion af værker, udstillinger, formidling, ophold på de særlige steder hvor kunstnere kan koncentrere sig om deres arbejde. Desuden støttes udenlandske kunstnere og kuratorers ophold i Danmark. Udvalget er også ansvarlig for det danske bidrag til Venedig Biennalen, en af de vigtigste internationale begivenheder for samtidskunst.

Der sidder fem medlemmer i støtteudvalget, som er udnævnt for en fireårig periode. 

Udover Lisette Vind Ebbesen er medlemmerne Søren Assenholt, der er billedkunstner og formgiver, udpeget af kulturministeren; Charlotte Fogh, gallerist og kunsthistoriker, udpeget af Statens Kunstfonds Repræsentantskab; Peter Land, billedkunstner, udpeget af Statens Kunstfonds Repræsentantskab og Jane Jin Kaisen, billedkunstner, udpeget af Statens Kunstfonds Repræsentantskab.