LIGE NU:

Nordjyske campingpladser bugner af norske turister

Nordmænd strømmer til som aldrig før, alene på Hedebo Camping i Sæby oplever man en stigning i norske turister på 80 procent.

Udenlandske gæster strømmer til danske campingpladser, og campingpladserne har haft 10 procent flere overnatninger end i maj 2017. Det er tyskere, hollændere, nordmænd og svenskerne, der strømmer til, oplyser brancheorganisationen Outdoor-Camping-Ferie-Fritid (OCFF).

Her i Nordjylland er det især gæster fra Norge og Tyskland, der driver fremgangen.

Smilene er da også vendt tilbage på Hedebo Camping i Sæby, der har været drevet af familien Christensen i over 50 år. Den rummer godt 600 pladser og 16 hytter og drives nu af Eric Christensen.

Pladsen har oplevet en fremgang i overnatningerne på 12 procent i 2018 i forhold til 2017. 

–  Der er kommet 80 procent flere nordmænd end i samme periode i 2017, det er helt fantastisk, fortæller Eric Christensen.

Noget nyt er, at de kommende gæster i højsæsonen kun har booket to til fire nætter, fordi de med deres autocampere er blevet mere mobile, men Eric Christensen er optimist.

- Når de kommunale pladser på de forskellige havne bliver fyldt op af autocampere, ringer de og skynder sig at få en plads på campingpladsen. Og i cafeen og hos købmandsforretningen, der begge har forpagtere, går det forrygende. Her er der omsætningsstigninger på henholdsvis 40 og 60 procent, lyder det fra Sæby.

Stigningen er især drevet af udenlandske gæster, men der har også været 6,1 procent flere danskere. Og i cafeerne og butikkerne på campingpladserne ses der omsætningsstigninger på 40 til 68 procent, oplyser organisationen OCFF, der samler alle kommercielle aktører i branchen, heriblandt 450 campingpladser.

Påsken var god, men pinsen blev ramt af snevejr, så mange i branchen havde bange anelser for 2018. Men siden varmen kom den 6. maj, er folk strømmet ud på campingpladserne, så vi er fortrøstningsfulde, siger Jens Brendstrup, direktør for OCFF.

Han forventer, at overnatningstallet stiger yderligere i løbet af sommeren. Tallene for juni 2018 foreligger ikke endnu, men fra alle OCFFs pladser lyder meldingen, at juni bliver bedre.

 

 

Der var 1,3 mio. campingovernatninger i maj fordelt således på nationalitet

 

 

60_percent

play Nyt lægehus skal tiltrække nye læger til Hirtshals

Anna Marie Olesen

play Aftenskoleleder: - Coronapas er ikke et problem - vi glæder os bare over at komme i gang

AAL2

Antallet af flyafgange mellem Aalborg og København øges

Retten i Aalborg

53-årig mand dømt for at voldtage sit eget barn

60_percent

play Nyt lægehus skal tiltrække nye læger til Hirtshals

Anna Marie Olesen

play Aftenskoleleder: - Coronapas er ikke et problem - vi glæder os bare over at komme i gang

Til forsiden

Til forsiden