LIGE NU:

Nu er regionens mest bæredygtige virksomhed kåret

I alt var 11 nordjyske virksomheder med til finalen - og vinderen blev en virksomhed fra Frederikshavn.

Siden foråret har 124 nordjyske virksomheder kæmpet om førstepladsen i den regionale bæredygtighedskonkurrence, Tag Fat, som blandt andre Erhvervshus Nordjylland står bag.

Onsdag aften blev vinderen så kåret. Sejren gik til virksomheden, TOIL 'N' MOIL, fra Frederikshavn, som siden 1984 har arbejdet med bæredygtigt arbejdstøj.

quote Jeg er tom for ord, men meget overrasket og meget stolt.

Ida Dybdal Pedersen, produktchef, TOIL 'N' MOIL

- Jeg er tom for ord, men meget overrasket og meget stolt, siger Ida Dybdal Pedersen, der er produktchef i TOIL 'N' MOIL, til TV2 Nord og fortsætter:

- Jeg synes, der var et stærkt felt, og der var dygtige, innovative virksomheder med, så det er bare super fedt, siger hun.

Tårnhøjt niveau

I alt nåede 11 nordjyske virksomheder med til finalen, som onsdag aften foregik i Aalborg.

Martin Fabiansen, der er direktør hos Miljømærkning Danmark, var et af konkurrencens jurymedlemmer, og han er enig i, at niveauet var højt.

- Det er nogle meget ambitiøse finalister, der er med her. De vil alle sammen gøre alt, hvad de kan, for at fremme bæredygtig udvikling, siger han til TV2 Nord.

Med førstepladsen fulgte - udover titlen - også en pengepræmie på 10.000 kroner og et skræddersyet bæredygtighedsforløb hos Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark.

- Vi har vurderet virksomhedernes arbejde med bæredygtighed og kigget på, om de er innovative, altså om de er nyskabende, om de kan være til inspiration for andre virksomheder - men også om de kan understøtte hele den bæredygtige udvikling i Nordjylland, siger Martin Fabiansen til TV2 Nord.

DE 11 FINALISTER: