På et stramt budget har Daniel lavet prisvindende besættelsesfilm

Daniel Dahl Jensen fra Frederikshavn har skrevet og instrueret filmen ”Partisanen”, der på trods af et minimalt budget har vundet flere priser.

Se filmen ”Partisanen” nederst i artiklen eller på TV2 Nord Salto tirsdag 3. maj klokken 19.50.

At skrive, instruere, optage og redigere en prisvindende film med et budget på omkring 10.000 kroner lyder som en nærmest umulig opgave.

Ikke desto mindre er det netop det, Daniel Dahl Jensen har formået. Han har selv skrevet manuskriptet til filmen ”Partisanen”, som handler om to modstandsmænd under besættelsen, og i sommeren 2020 var der fuld gang i optagelserne i Aalborg centrum.

Daniel Dahl Jensen fortæller om tilblivelsen af Partisanen.

Alle skuespillerne i filmen er frivillige, ligesom filmudstyr, veteranbiler og uniformer er lånt gratis.

- Filmen er lavet på et meget stramt budget, så der er altid den der følelse af, at man kunne have gjort nogle ting bedre, siger Daniel Dahl Jensen.

Pris for bedste instruktør

Daniel Dahl Jensen har lært at instruere film på den nordjyske filmskole Filmmaskinen i Frederikshavn. Efter skoleopholdet slog han sig ned på hovedbiblioteket i Aalborg for at skrive manuskriptet til Partisanen.

Partisanen
Foto: Tommy Hald

Filmen blev færdig i 2021, og siden da har den vundet flere priser – blandt andet på den nye filmfestival City Film Festival Stockholm for bedste instruktør og bedste fotografering.

- Det er første gang, jeg har vundet en pris som bedste instruktør, så det er dejligt. Det er et tegn på, at man har kunnet arbejde godt sammen med folk, der har kunnet forstå det, man siger, siger Daniel Dahl Jensen.

Stor interesse for besættelsen

Den unge instruktør er allerede i gang med at skrive manuskriptet til sin næste film. Ligesom ”Partisanen” skal den foregå under besættelsen.

- Der er noget specielt ved at lave film, der foregår under en bestemt periode. Det er ekstra sjovt. Jeg har altid haft en interesse for besættelsen, siger Daniel Dahl Jensen.

Daniel Dahl Jensen instruerer de frivillige skuespillere under optagelserne til "Partisanen".
Daniel Dahl Jensen instruerer de frivillige skuespillere under optagelserne til "Partisanen".
Foto: Tommy Hald

Samtidig er besættelsen et godt emne at beskæftige sig med, hvis man gerne vil lave actionfyldte scener. Det kom blandt andet til udtryk i ”Partisanen”, hvor Nordjyllands Politi blandt andet blev underrettet inden optagelserne, da der blev affyret høje skudlyde.

- Jeg vil gerne have, at der sker noget. Jeg vil gerne have et ekstremt sted at kunne sætte mine karakterer i, siger Daniel Dahl Jensen.

Se "Partisanen" her eller på TV2 Nord Salto tirsdag 3. maj klokken 19.50.

Kortfilmen Partisanen foregår i slutningen af besættelsestiden under den mest kaotiske tid under okkuperingen. Anker og hans makker Hardy er modstandsmænd. De har til opgave at likvidere byens resterende nazister og stikkere.

Kom med bag optagelserne til "Partisanen" her:


Seneste nyt

fra Nordjylland