LIGE NU:

Revisor springer ud som forfatter: - Det er lige på og hårdt

60-årige Peter Have Jensen er efter 35 år som revisor sprunget ud som forfatter med LA COUR-trilogien - en blanding mellem Lykke-Per, Matador og Fifty Shades of Grey

Peter Have Jensen er velkendt i Hjørring-Frederikshavnsområdet, hvor han især har gjort karriere som statusautoriseret revisor og partner i 35 år. Men det er de færreste, der vidste, at han også gik med en forfatter i maven. Som 60-årig pensionerede han sig selv som revisor for at kaste sig helhjertet og på fuld tid over sin nye passion, og i 2018 udgav han så LA COUR-trilogien

- Det tænder mig helt vildt at skrive bøger. Det er sådan jeg forsvinder fuldstændig ind i mig selv. Og tid og rum, det bliver helt opløst. Så det største problem i det, det er nærmest som narkotika: det er svært at lægge fra sig, når man først er kommet igang med det, fortæller Peter Have Jensen hjemme i villaen i Frederikshavn. 

Peter Have Jensen beskriver selv de tre romaner som en blanding mellem Lykke-Per, Matador og Fity Shades of Grey. En business-thriller, der udspiller sig i det særlige mljø, der findes i krydsfeltet mellem den danske adel, en særlig del af forretnings,- og finansverdenen og det københavnske jetset, forklarer han.

Se programmet her.

quote Omdrejningspunktet er de evigt gyldige drivkræfter bag menneskets handlinger: PENGE, MAGT og SEX 

Peter Have Jensen 

Lige-på-og-hårdt

Peter Have Jensen lægger ikke skjul på, at hans målgruppe primært er kvinder:

- 70 procent af dem, der læser bøger, det er kvinder. Og nu er det jo sådan, at en af de største succeer herhjemme, det er "Fifty Shades of Grey", så der skal være lidt pik og patter i sådan en bog for at folk synes, at det er interessant at læse i dag. Og så er det jo lavet på den måde, at det er meget eksplicit beskrevet, de ting der foregår. Det er lige-på-og-hårdt, og der er ikke lagt fingre imellem i selve beskrivelserne. Og det skulle så gerne være en del af det karaktertræk, som er når jeg skriver. At det er sådan det er, ler Peter Have Jensen.

Markant personlighed

- Han er jo en bullerbasse, der godt ved, hvad han vil. Til tider har han også store armbevægelser, fortæller en Kristian, en tidligere kollega i revisonsbranchen.

Peter Have Jensen indrømmer at have temperament, især når det handler om at være handlekraftig:

- Min tålmodighed, den er lig nul. Der skal ikke ret meget til for at jeg bliver utålmodig, hvis der ikke er lidt fremdrift i tingene. Så kan jeg hurtigt blive kort for hovedet og så tale i bydeform.

Det er firmaet Garden & Dearwood, der har udgivet bøgerne, som han forventer en dag vil blive til en tv-serie. Ellers kommer Peters store armbevægelser også til udtryk på golfbanen, hvor han fra barnsben hurtigt viste stort talent.

Få meget mere at vide om Peter Have Jensen, når han fortæller om sit livs Højdepunkt, Lavpunkt, Vendepunkt, Lyspunkt, Ømt punkt, Blødt Punkt, Punkt og Prikke, Punktum m.m.

Programmet sendes søndag aften klokken 19.45 på TV2 Nord Salto, tv2nord.dk og TV2 Nords app.

Du kan allerede nu finde programmet her, hvor du også kan se hele serien Portrætter Punkt for Punkt.