90-årig fejrer fødselsdag med faldskærmsudspring

Vanen tro fejrer Fanny Rømer sin fødselsdag ved at springe ud fra et fly. Fødselsdagsgaven går igen år efter år.

Man skal være lidt af en vovehals, før man laver et faldskærmsudspring. Og så endda som 87-årig. Ikke desto mindre var det, hvad Fanny Rømer fra Sindal besluttede sig for at gøre i 2019.

quote Det mest spændende, det er det frie fald

Fanny Rømer

Derfor er det ikke for ingenting, at en af bøgerne på bogreolen i Sindal bærer titlen 'Vores Flyvende Oldemor'. I bogen er der billeder af Fanny Rømers første udspring, som ingenlunde blev det sidste.

Faldskærmsudspringeren er i dag 90 år, og hun er fortsat mere end almindeligt glad for højder.

Se indslaget:

Her er bogen 'Den flyvende Oldemor', som Fanny bladrer igennem, inden hun atter engang skal springe.

Som 85-årig gav sønnen sin mor en helikoptertur i gave, men turen fik ikke Fanny Rømers hjerte til at slå hurtigere. Snarere tværtimod.

- Det var faktisk slet ikke noget ved, siger hun og griner, inden sønnen Erik Rømer følger op.

- Nej, der var ikke nok spænding i det.

Gennemfører fjerde spring

Nu er fødselsdagsfaldskærmsspring blevet en fast tradition, og den fartglade Fanny ringer hellere en gang for meget end en gang for lidt til sønnen for at tjekke op på, om han har husket at bestille turen. For adrenalinkicket er et must.

- Det mest spændende, det er det frie fald. Det er sådan en dejlig fornemmelse. Det er næsten, som om man er helt alene i verden, siger hun.

I år foregik fødselsdagsspringet på Sindal Flyveplads, hvor Fanny Rømer gennemførte sit fjerde faldskærmsudspring. Og på TV2 Nord var vi med, da det skete.

Umiddelbart efter springet talte TV2 Nord med en glad Fanny Rømer, der havde stor opbakning fra familien. Deriblandt hendes 18 børnebørn, som syntes, at deres oldemor var ret så sej.

Se mere om det i videoen herunder - og hør Fannys kække svar til, hvad familien siger til hendes hobby.

Familien var mødt talstærkt op.

Seneste nyt

fra Nordjylland