Lægerne i Hirtshals har fundet smitte hos en patient, og to medarbejdere er sendt hjem. Foto: Thomas Vilmann / Ritzau Scanpix

Coronasmittet patient sender lægepersonale hjem i Hirtshals

Smitteudbruddet i Hjørring Kommune har også bredt sig til lægeklinik i Hirtshals.

Smittetrykket stiger i Hjørring Kommune dag for dag. Foruden det store udbrud på Vendelbocentret i Sindal er der nu også konstateret smittetilfælde i Hirtshals. 

Læs også Vendelbocentret: Yderligere syv medarbejdere smittet det seneste døgn

Det er sket, efter en patient hos Lægerne i Hirtshals er testet positiv efter at have været i konsultationen, hvor to medarbejdere efterfølgende er sendt hjem i karantæne. 

Det skriver klinikken i et opslag på Facebook, som er delt fredag eftermiddag. 

Lægerne i Hirtshals skriver på Facebook:

VIGTIG MEDDELELSE !!!!! (del gerne)

 

Vi har netop i dag fået oplysning om at en person der var i klinikken onsdag 17/6 senere samme dag blev podet for Covid19.

 

Desværre viste resultatet at podningen var positiv dvs at personen er smittet med coronavirus.

 

To af vore medarbejdere er sendt i isolation og kan først vende tilbage når de er testet negativ for Covid19, hvilket tidligst er onsdag 24/6

 

Dette indebærer at vi begrænser antallet af patientkontakter yderligere indtil vi kender resultatet af de planlagte podninger på personalet. Vent venligst med ikke hastende henvendelser til vi igen åbner mere op igen.

 

De velkendte foranstaltninger med afstand, hygiejne mm er fortsat gældende og vi vil sætte pris på at alle patienter bærer mundbind.

 

Sandsynligheden for at andet personale eller andre patienter er smittet er ringe, men vi ser os nødsaget til at stramme vores forholdsregler yderligere op.

 

Lægerne i Hirtshals

Se mere

I opslaget skriver klinikken, at medarbejderne først vender tilbage, når de er testet negative flere gange, og at man af den grund 'begrænser antallet af patientkontakter yderligere'.  

Klinikken opfordrer sine patienter til at varetage god hygiejne og bære mundbind, hvis man kommer til konsultationen.