LIGE NU:

Dana Cup tror på afvikling af turnering: - Vi er her på højeste niveau, når det igen går løs

Arrangørerne af fire danske fodboldturneringer beder i et åbent brev sundhedsmyndighederne og kommunerne om en plan for, hvordan deres cups kan afvikles denne sommer. Selv ser de optimistisk på muligheden for at afholde stævnerne trods corona.

Om bare fire måneder skulle 1.000 forskellige fodboldhold fra 45 nationer have mødtes for at drible og score mod hinanden – til Danmarks største sportsevent, Dana Cup i Hjørring.

Endnu er det fra myndighederne endnu ikke officielt meldt ud, om arrangementet får lov at løbe af stablen på grund af coronaen – og i hvilken form.

Men arrangørerne bag Dana Cup tror på, at deres fodboldturnering bliver en realitet. Det skriver de i et åbent brev til de danske myndigheder.

quote Vi forestiller os, at der bliver forhold, som vi ikke er vant til, men vi skal nok være rustet til at imødekomme dem.

Arrangørerne af fire danske fodboldturneringer

Sammen med arrangørerne af Nørhalne Cup, Vildbjerg Cup og Brøndbyernes IF opfordrer kommunerne og regionen til at planlægge de praktiske foranstaltninger allerede nu:

- Det er nu, der er behov for, at man i kommune og region sætter sig sammen med Cup-arrangører og formulerer en administrationsprotokol. Spørgsmål som hygiejnevaretagelse, indkvartering, transport, kampafvikling, social adfærd mm. skal være afklaret, når der fra sundhedsmyndighederne og det politiske system gives grønt lys for en åbning. Vi forestiller os, at der bliver forhold, som vi ikke er vant til, men vi skal nok være rustet til at imødekomme dem, skriver de fire arrangører.

De lover til gengæld, at de selv vil være med til at sikre en forsvarlig afvikling af fodboldturneringerne-

- Vi følger fuldt ud de anvisninger, der kommer fra sundhedsmyndighederne og de betingelser, der udstikkes fra vores organisationer (…) Vi ønsker at være en integreret del af genåbningen af Danmark, og vi skal nok bidrage til, at det sker forsvarligt. Så – kære myndighed: Lad os sammen tage fat, så udsigten til en lysere tid bliver til en herlig virkelighed!

Om fodboldturneringen Dana Cup