Foto: Jakob Schjødt-Pedersen (Arkivfoto)

Indbrudsbølge i Hjørring: To mænd anholdt

Hjørring-området har i den seneste tid været ramt af en indbrudsbølge. Tirsdag aften har Nordjyllands Politi anholdt to litauiske mænd i forbindelse med sagen.

Antallet af indbrud har været usædvanligt højt i november i Hjørring-området. Over 50 gange er Nordjyllands Politi rykket ud til indbrud i området. Nu er der måske kommet et gennembrud i sagen. Efter flere borgerhenvendelser kunne politiet tirsdag aften anholde to mænd på en adresse i Vrå.

Borgernes årvågenhed har i den grad bidraget til, at vi kan skride til anholdelse

Mikkel Brügmann, Nordjyllands Politi

Der er tale om to mænd fra Litauen på henholdsvis 37 og 43 år. De to mænd er onsdag eftermiddag blevet fremstillet i grundlovsforhør og er indtil videre varetægtsfængslet i 14 dage.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, og Nordjyllands Politi kan derfor ikke fortælle, hvad der kom frem, men de afviser ikke, at der kan være tale om flere gerningsmænd:

- Vi er åbne over for, at der kan være flere end de to. Det har været en hård tid for os med efterforskningen, og derfor er vi glade for, at vi er kommet et stykke af vejen. Både for borgernes og vores egen skyld, siger Mikkel Brügmann, der er politikommissær ved Nordjyllands Politi.

Borgere hjalp politiet på sporet

Borgerhenvendelserne er strømmet ind, efter Nordjyllands Politi mandag offentliggjorde billeder af en tysk indregistreret bil, som kunne have noget at gøre med de mange indbrud. Billederne af bilen fik efterfølgende flere borgere til at henvende sig med tip.

Læs også Indbrudsbølge i Hjørring: - Vi har oplevet en stigning

- Oplysningerne førte til, at vi kunne rette vores mistanke mod en lejlighed i Vrå. Her traf vi to litauiske mænd. De pågældende mænd er nu anholdt, og vi har sigtet dem for medvirken til indbrud i villaer i Hjørring, siger politikommissær Mikkel Brügmann.

Det er bilen her, der fik flere borgere til at henvende sig med tips til politiet.

Nordjyllands Politi har stadig et større stykke efterforskningsarbejde i sagen, hvor de blandt andet skal afdække i hvilket omfang, de sigtede har været involveret i de enkelte indbrud i Hjørring, samt hvilke indbyrdes forhold, de har.

- Der er tale om en periode med mange indbrud, og derfor venter der også et stort stykke arbejde med at finde ud af, hvilke indbrud de varetægtsfængslede konkret kan kædes sammen med, siger Mikkel Brügmann.

Politi takker for tips

Tirsdag stoppede politiet også et køretøj i Sønderjylland, som også kan være relevant for efterforskningen. Nordjyllands Politi var kommet på sporet af køretøjet efter et tip fra en borger, men to passagerer fra bilen formåede at stikke af til fods, da bilen blev standset. Politiet er af den opfattelse, at bilen har relevans for den sag, der kører med de to anholdte mænd fra Vrå. 

Nordjyllands Politi vil gerne takke de borgere, der har henvendt sig til politiet med oplysninger i sagen:

- Uden alle disse henvendelser ville det ikke have været muligt for os at iværksætte de hastige efterforskningsskridt, der førte til først eftersættelsen i Sønderjylland og derpå til anholdelserne af de to mistænkte i Vrå. Borgernes årvågenhed har i den grad bidraget til, at vi kan skride til anholdelse, siger Mikkel Brügmann fra Nordjyllands Politi.

Opdatering: Artiklen er opdateret klokken 17.57 med oplysning om varetægtsfængslingen samt nye kommentarer fra Mikkel Brügmann. 

02:18

Den 28. november rykkede politiet ud til borgerne i Hjørring for at tale om de mange indbrud.

Luk video