LIGE NU:

Oceanarium er snart klar til at åbne igen

Snart kan Nordsøen Oceanarium igen slå dørene op og byde publikum indenfor, efter man lukkede ned 12. marts. Og det er ikke kun de ansatte, der ser frem til, at gæsterne kommer tilbage.

I to måneder har sæler, fisk og ansatte glædet sig. 

-  Det er ret tydeligt at se her, at de måske savner publikum, for der skal ikke ret meget aktivitet til hernede i kælderen - så er de allesammen henne for at se, hvad der foregår, siger Martin Riis, akvariemester på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. 

Coronavirus har vendt huset på den anden ende. 

- Vores hus er skabt og designet til at have publikum. Vi skal ud med vores viden og vise dem det hav, de ikke kan se derude. Det er en mærkelig situation at gå rundt her uden gæster, fortæller akvariemesteren.

To måneders nedlukning og lukkede grænser kan mærkes, når op til halvdelen af alle gæster kommer fra udlandet. 

Nu håber NordsøenOceanarium til gengæld at kunne lokke en masse danske turister til stedet, for nedlukningen gør ondt på omsætningen - og mener man selv i Hirtshals, at der er så mange gode grunde til at kigge forbi, for blandt andet står et  nyt udendørsareal og en ny rovfiskeudstilling klar til at trække turisterne til. 

- De skal jo glæde sig til at se hele vores hus, men i januar måned var vi klar med den sidste etape af udstillingen Nordsøens Jægere. Den er der rigtigt mange, der ikke har set. Den nåede kun lige at åbne op, så det bliver dejligt at få den i gang, fortæller Martin Riis.

I morgen mandag møder personalet ind igen og hopper i arbejdstøj og dykkerdragt.