Foto: Thomas Gaardsmand

Kvinde sigtet for stalking varetægtsfængsles i 14 dage

En 44-årig kvinde fra Hjørring er varetægtsfængslet i to uger på psykiatrisk afdeling sigtet for at have overtrådt sine to polititilhold mod sin eksmand og en familiefar.

En 44-årig kvinde fra Hjørring er varetægtsfængslet i surrogat på psykiatisk afdeling i 14 dage, sigtet for at have overtrådt sine to polititilhold mod sin eksmand og en familiefar 18 gange, efter hun onsdag var stillet for grundslovsforhør ved Retten i Hjørring.

Hun er anklaget for at være dukket op på sin eksmands adresse én gang samt på familiefarens ejendom 16 gange. Hun er også tiltalt for at have ansøgt familiefaren på Facebook, hvilket hun har erkendt sig skyldig i.

Sagen skal for retten den 27. september, og strafferammen for stalking er op til to års fængsel.

Allerede dømt for stalking to gange - mod de samme mænd

Den 44-årige kvinde er allerede dømt to gange for stalking, efter hun i juli fik tre måneders betinget fængsel for at have overtrædt sine tilhold 48 gange mod de to samme mænd.

Læs også Kvindelig stalker anholdt igen igen: Overtrådte tilhold 18 gange på to uger

Det afskrækkede dog ikke kvinden, der for cirka to uger siden igen var for retten, hvor hun fik 50 dages betinget fængsel. Anklager Bjørn Fogh håber nu, at varetægtsfængslingen på psykiatrisk afdeling kan medvirke til en løsning.

- Jeg lagde vægt på, at de tidligere varetægtsfængslinger ikke har haft den ønskede effekt, så vi er nødt til at gøre noget andet for at få det her stoppet, siger han.

Det har tidligere ikke kunne ladet sig gøre at få kvinden indlagt på en psykiatrisk afdeling, fordi hun ikke selv har villet acceptere indlæggelsen. I det her tilfælde er hun dog sammen med sin advokat gået med til at blive indlagt. 

Læs også Kvindelig stalker varetægtsfængslet: Overtrådte tilhold 14 gange på en uge