04:21

Er du bortvist ét sted, så er du bortvist alle steder. Sådan lyder en ny kampagne mod doping, som de syv største motionscentre i Hjørring er med i sammen med Hjørring Kommune og Antidoping Danmark. Kampagnen skal få de unge til at holde sig fra præstations-fremmende medikamenter ved at ramme dem, hvor det gør ondt - nemlig på fællesskabet.

Motionscentre i fælles kamp mod doping

De syv største motionscentre i Hjørring går nu ud og siger Doping fuck off i en kampagne, som Hjørring Kommune står bag sammen med Anti-doping Danmark.

Kampagnen skal få de unge til at holde sig fra præstationsfremmende medicamenter, og i en ny kampagnevideo optræder lederne fra de syv centre i Hjørring med et klart budskab: Tager du doping, mister du dit medlemsskab i centrene. 

Kampagnen skal få de unge mellem 12 og 25 år til ikke at tage dopingmidler.

- Vi vil ikke have nogen her, som doper sig. Det er ikke vores kunder. Dem kan vi godt være foruden. Jeg synes, det er positivt, at vi sætter fokus på det, og at forældrene ved, at de trygt kan sende deres børn herned, siger daglig leder af MyHeart Fitness i Hjørring, Bettina Skov Strue .

Kampagnen er en del af et 3-årigt pilotprojekt under Antidopoing Danmark, som Hjørring Kommune er med i sammen med Odense, Aalborg og Holbæk Kommune. 

For første gang står de største motionscentrer sammen i fælles kamp mod doping. Bliver man tager for doping i et motionscenter, så udelukkes man samtidig for alle motionscentrer og dermed fra fællesskabet. 

- Det, der egentlig påvirker de unge, er det ikke at være i et fællesskab. Det er ikke så meget bivirkninger. De tror ikke, at der kan ske dem noget, siger Claus Mørkbak, projektleder i Hjørring Kommune.

Anti-doping-kampagnen i Hjørring er et samarbejde mellem skoler, politi, SSP, kommunen og motionscentrene. 

Resultaterne af kampagnen skal i foråret deles med de øvrige kommuner, så man kan brede kampagnen ud andre steder.