LIGE NU:

Tiltalt i drabssag: - Han skulle have nogen på hovedet

Den 42-årige rumænske mand, som i oktober sidste år døde på gaden i Hirtshals efter et groft overfald, blev lokket i en fælde af de to personer, som er tiltalt for at have slået ham ihjel. Det kom frem under den ene af de tiltaltes forklaring i retten.

To mænd fra Hirtshals sidder tirsdag på anklagebænken ved Retten i Hjørring. De er tiltalt for at have dræbt en 42-årig rumænsk mand i Hirtshals i oktober sidste år. Mændene, som er 27 og 30 år gamle, er tiltalt for at have begået drabet som en såkaldt hate-crime.

De tiltalte, som er fætre, kendte ikke i forvejen den 42-årige rumæner. Den ene tiltalte forklarede i retten, at han tilfældigt havde mødt den rumænske mand på vej hjem fra byen sidste sommer. Her tog rumæneren kontakt til den 27-årige mand fra Hirtshals og opfordrede ham til at have sex med ham. Det afslog den 27-årige.

I retten forklarede den tiltalte, at han ikke er til mænd. Han forklarede i retten, at han ikke havde tænkt mere over mødet, før han på en spontan bytur den 13. oktober så manden igen på værtshuset Admiralen i Hirtshals.

Den 27-årige var i byen sammen med sin 30-årige fætter. Da de kom ind på Admiralen omkring klokken 02.00, spottede han den rumænske mand ved et bord. Rumæneren sendte blikke, blinkede og flirtede med den 27-årige mand, fortalte den tiltalte i retten.

I starten fandt han det morsomt, men som tiden gik blev han træt af det. Han søgte væk, så rumæneren ikke kunne se ham, og han fortalte om det til fætteren. De to tiltalte talte om rumæneren, og den 30-årige gik over til bordet for at tale med rumæneren. Den 27-årige forklarede i retten, at hans fætter virkede irriteret på den rumænske mand.

Den 30-årige tiltalte påstod over for sin fætter, at han mente, den 42-årige rumæner var pædofil.

Overvågningsvideoer afspillet i retten

På en overvågningsvideo, som blev afspillet under tirsdagens retsmøde, ses et møde på herretoilettet mellem de tre personer. Den nu afdøde mand sidder på toilettet, da de to tiltalte kommer ind. De åbner døren ind til ham.

Den 27-årige forklarede, at den 30-årig mand ville ind på toilettet til rumæneren og banke ham, men det fik han ham talt fra, da der var overvågningskamera, som ville filme overfaldet. Ifølge anklageren kunne man på overvågningsbillederne se den 30-årige knække fingre og smøge ærmerne op.

De to fætre er to gange udenfor værtshuset for at tale om tingene. Den 27-årige forklarede, at fætteren gerne ville banke rumæneren. Den 27-årige forklarede efterfølgende, at han gik med til at lokke den rumænske mand ud og lede ham ned ad en sidegade med påskud om, at de skulle have sex. Han forklarede også i retten, at det egentlige formål var, at rumæneren skulle have bank.

- Jeg spurgte ham, om han stadig ville have mig, og det virkede som om, at han gerne ville have mig, sagde den 27-årige i retten.

Rumæneren forlader værtshuset, og på overvågningsbilleder ses han gå sammen med den 27-årige tiltalte. Den 27-årige forklarede, at rumæneren befølte hans bagdel og forsøgte at spænde hans bælte op, men at han fik ham stoppet, da han sagde, at de skulle vente til de kom hjem på værelset.

Den 27-årige spurgte også til rumænerens interesse for børn ved at sige, at han selv godt kunne lide børn.

Der sluttede vidneforklaringen. Den genoptages efter frokostpausen.

liveblog

LIVE fra retten

Aalborg Universitet studerende aau.jpg

Små uddannelser vokser - men færre optages på Aalborg Universitet

20_percent

play Se videoen: Spækhugger lavede kæmpe show for fisker ud for Skagen

Lea Vangstrup

play Jubel i Skørping: Grønt lys til Nordjyllands første landsby med mini-huse

270721 Mogens Telling Madsen - lynnedslag i hus

play Lynet slog ned i Mogens’ hus: - Lige pludselig kom der et brag af den anden verden

Aalborg Universitet studerende aau.jpg

Små uddannelser vokser - men færre optages på Aalborg Universitet

20_percent

play Se videoen: Spækhugger lavede kæmpe show for fisker ud for Skagen

Lea Vangstrup

play Jubel i Skørping: Grønt lys til Nordjyllands første landsby med mini-huse

Til forsiden

Til forsiden