LIGE NU:

Bilist presset ud i vejsiden og overfaldet af anden bilist

Politiet leder efter en muskuløs gerningsmand i en gammel Ford stationcar, som begik landevejsrøveri ved Saltum tirsdag eftermiddag.

En rolig køretur på vej til hundetræning endte voldsomt for en mandlig bilist, som tirsdag klokken 17.50 kom kørende på Fårupvej ved krydset ved Solvejen omkring Saltum.

Pludselig kørte en hvid bil op på siden af bilisten, dyttede og tvang ham ud i vejsiden. I den hvide bil var der to mænd, og passageren steg ud af bilen og gik hen og slog bilisten i ansigtet med et knytnæveslag.

- Gerningsmanden råbte ”kom med omsætningen, kom med omsætningen” efter at have slået bilisten. Forurettede var forvirret og sagde, og at han ikke havde nogen omsætning på sig, siger Karsten Højrup Kristensen, der er vagtchef ved Nordjyllands Politi.

quote Gerningsmanden råbte ”kom med omsætningen, kom med omsætningen” efter at have slået bilisten.

Karsten Højrup Kristensen, vagtchef, Nordjyllands Politi

Der opstod tumult, hvor gerningsmanden forsøgte at stjæle bilistens mobiltelefon - dog uden held. Bagefter løb han tilbage til den hvide bil, hvor en medgerningsmand holdt og ventede. De to forlod stedet og satte formentlig kursen mod Blokhus.

- Det var et røverisk overfald på vejen, siger vagtchefen.

Manden, der blev overfaldet, har en butik i Hjørring – men om det har noget at gøre med ordren om at ”komme med omsætningen”, vides ikke. Han kender nemlig ikke gerningsmændene.

Politiet beder nu offentligheden om hjælp.

De efterlyser en hvid Ford stationcar af ældre model, der formentlig er 15-20 år gammel. Gerningsmanden, der slog bilisten, beskrives som muskuløs, mellem 180 og 190 centimeter høj, dansktalende, tatoveret på halsen og iført sort hættetrøje.

- Har man oplysninger, så vil vi gerne høre om det på telefon 114, siger Karsten Højrup Kristensen.

Bilisten, der blev overfaldet, slap med chokket og en meget øm næse.