LIGE NU:

Bøder skal skræmme flyselskaber til at give kompensation

Masser af flypassagerer oplever, at de skal kæmpe for at få deres retmæssige erstatning. Nu vil myndighederne stramme op.

Ifølge EU-regler har man ret til økonomisk kompensation, hvis et fly forsinkes mere end tre timer eller aflyses. Men langt fra alle flyselskaber er villige til at udbetale en erstatning.

Det skal et politisk udspil råde bod på.

Trafik-, Bygge - og Boligstyrelsen skal hive flyselskaberne i retten med bødekrav på mellem 10.000 og 20.000 kroner pr. passager, hvis de ikke udbetaler kompensation.

- Jeg håber, at det vil bidrage til, at flyselskaberne bliver mere bevidste om deres forpligtelse til at udbetale kompensation. Samtidig vil det fjerne et eventuelt incitament hos selskaberne om at afvente politianmeldelse, før de udtaler kompensation til de kunder, som har oplevet en forsinket rejse, siger ministerne, Ole Birk Olesen til Berlingske.

Venstres medlem af Folketingets retsudvalg, Preben Bang Henriksen fra Nordjylland, har gennem flere år kæmpet flypassagernes sag og stillet spørgsmål til ministeren.

- Det er godt at se, at ministeren nu har fået øjnene op for lavprisselskabernes behandling af kunderne. Man har jo helt systematisk forsøgt at besværliggøre vejen til retmæssig kompensation til passagererne. En bødestørrelse på 10-20.000 kroner pr. passager vil givet få selskaberne til at overholde deres forpligtigelser. Så det er helt igennem godt nyt for flypassagererne, siger Preben Bang Henriksen til TV2 Nord.